25 / 04 / 2024

Gayrimenkul devleri RE360 Zirvesi'nde buluştu!

Gayrimenkul devleri RE360 Zirvesi'nde buluştu!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360 zirvesi geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirildi. Gayrimenkul devleri zirvede buluştu..



Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360 zirvesi geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirildi. FourSeasons Hotel İstanbul Bosphorus'ta yapılan RE360'a 500'ü aşkın üst düzey yönetici katıldı. 

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, organizasyon Çevre ve şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut ve TOKİ'nin yanı sıra çok sayıda kamu kuruluşu tarafından desteklenirken, özel sektör, ulusal ve uluslararası mesleki toplum kuruluşlarının da destegni aldı. Katılımcı profilini yatırımcı, geliştirici, mimar, sektör tedarikçisi, finansçı, danışman, bilişim teknolojicisi, akademisyen, şehir plancısı ve turizmciler oluşturdu. Ahmet Akbalık, Ahmet Çalık, Avi Alkaş, Erden Timur, Süleyman Çetinsaya ve Murat özyeğin gibi isimler gayrimenkul sektörünün gündemine ve geleceğne dair çarpıcı açıklamalar yaptı. 

 

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Yakın bir zamanda uluslararası platforma taşınacak bu büyük buluşmanın hem tüketici hem de sektör için ortak fayda sağlayacağna ve yeni işbirliklerinin önünü açacağna inancımız tam" dedi. Günün büyük ilgi gören oturumlarından biri olan "Gayrimenkul Fikir Önderleri 2017'yi Değerlendiriyor. 2018'den Ne Bekliyorlari'da ise sektörün olduğu kadar Türkiye'nin gündemini de ilgilendirecek değerlendirmeler yapıldı. Avi Alkaş moderatörlüğündeki oturumda Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Nef icra Kurulu Başkanı Erden Timur, Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve Fiba Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, sektörün bugünü kadar yarınları için de değerlendirmeler yaptılar. Çalık, Türkiye ekonomisinin 2017'yi her şeye rağmen başarıyla bitirmeye hazırlandığını belirterek, bir Avrupa ülkesinde yaşanması halinde toparlanmanın mümkün olmayacağı 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet olma şuuruyla atlatıldığını vurguladı. Tüm yaşanılanlara rağmen ihracatın yüzde 15 arttığını belirten Çalık'ın dikkat çektiği bir diğer nokta Tarihi İpek Yolu'nun petrol ve gaz boru hatlarının yanı sıra dev ulaşım altyapı çalışmalaayla yeniden canlanmaya başlaması oldu, ipek Yolu'nun en önemli noktasında yer alan İstanbul'un cazibesini koruduğunu belirten Çalık, dünyanın her yerinden binlerce yatırımcının İstanbul'dan konut, iş yeri ve arsa satın aldığını söyledi.


“Belli standartlar oluşturulmalı”

 

Gayrimenkul devleri RE360 Zirvesi nde buluştu!

 

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, oturumda şunları söyledi:


"Bu organizasyonun bizce en önemli oturumlarından biri olan oylama oturumunda yer aldık. Bugüne kadar tüketicilere sorulan ve sektöre ışık tutan araştırma sorularını bu defa gerçek zamanlı oylama ile gayrimenkul profesyonellerine sorduk. Yatırım ölçeğinin büyük olduğu inşaat sektörü ile birlikte ekonomide büyük paya sahip olan, direkt-dolaylı çok fazla sektörü etkileyen gayrimenkul sektöründe artık belli standartların oluşturulması gerekiyor. Sektörümüzü insanı odağına alan, sürdürülebilir bir çevre ve yaşanabilir kentleri hedefleyen, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına çözüm üreten, her türlü grilikten uzak, metrekare dışında da değerleri olan bir sektör haline gelmeliyiz. Kişisel deneyimlere, teamüllere, alışkanlıklara, ezberlere, hislere değil, somut, objektif, bilimsel verilere göre karar alan bir hale dönüştürmek zorundayız."


 


Geri Dön