25 / 04 / 2024

Gayrimenkul fonuyla sektör daha da canlanacak!

Gayrimenkul fonuyla sektör daha da canlanacak!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Rusya, İngiltere ve Amerika'da devam eden projelerle birlikte yurt dışında 1 milyar dolarlık ciroya ulaştıklarını söyledi.



Bugüne kadar başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Rusya ve Türkiye Cumhuriyetler olarak üzere yurtdışında toplam 100'ün üzerinde inşaatı tamamlayan ve yurtdışı cirosu 1 milyar doları aşan Ant Yapı, Körfez Bölgesi'ni de radarına aldı. Akşam Gazetesi'nden Future Trends ekinde yer alan habere göre; Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Türkiye'de de toplam 750 milyon TL tutarında projelerinin devam ettiğini belirterek, "Alınan önlemler sayesinde düşmeye başlayan faiz oranları ve kurulması gündemde olan gayrimenkul fonuyla sektörün 2020'de daha da canlanacağını düşünüyoruz" dedi.

1- Gayrimenkul sektörü 2019 yılını nasıl geçirdi. 2019'da sektörü etkileyen en önemli faktörler neler oldu?

2019 sektörümüz açısından zor bir yıl oldu. Döviz kurundaki dalgalanmalar inşaat maliyetlerini artırdı. Aynı dönemde yükselen faiz oranları da tüketicilerin alım kararını etkiledi ancak bu dönemin son bulacağını tahmin ediyoruz. Alınan önlemler sayesinde düşmeye başlayan faiz oranları ve kurulması gündemde olan gayrimenkul fonu ile ikinci yarı itibarıyla toparlanma sinyalleri veren sektörün 2020'de daha da canlanacağını düşünüyoruz.

2- Sektörün 2020'de tekrar büyüme trendine geçeceğini düşünüyor musunuz?
Faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1 'in altında kalması ve alınan önlemlerin meyvesini vermeye başlamasıyla birlikte 2020'nin son derece hareketli olmasını bekliyoruz.

3- Ant Yapı açısından 2019 nasıl geçti. Projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ant Yapı olarak uluslararası en çok iş yapan 100 müteahhitten biri konumunda yız. Yurtiçindeki faaliyetlerimiz hem taahhüt hem de proje geliştirme şeklinde devam ediyor. Nisan ayında lansmanını gerçekleştirdiğimiz Anthaven'da çalışmalarımız sürüyor. Anthaven projemizin 4 etabı tamamlandığında değerinin 300 milyon euro olmasını bekliyoruz. Antwell İyi Yaşam Evleri, 20 bin metrekare alan üzerinde konumlanıyor. Yaklaşık 150 milyon TL yatırımla inşa ettiğimiz Antvvell'de, Acıbadem Sağlık Grubuyla birlikte çalışıyoruz. Bununla birlikte Galataport projesinde taahhüt şeklinde çalışıyoruz. Bu işlerimizin toplam tutarı 750 milyon TL.

4- Şirket olarak 2020'ye dair plan ve hedefleriniz nasıl? Yeni projeler olacak mı?
Ant Yapı olarak bugüne kadar başta ABD, İngiltere, Rusya ve Türkiye Cumhuriyetleri olarak üzere yurtdışında toplam 100'ün üzerinde inşaatı tamamladık. Yurtdışında iş yapma koşulları, yasal gereklilikleri ve rekabet ülkemizden çok farklı. Biz yüksek kaliteli işçiliğimiz, inşaat, malzeme kalitemiz ve yurt dışında iş yapmanın bütün gerekliliklerine hızla uyum sağlama becerimizle, buralarda var olmayı ve sürdürülebilir bir büyüme yakalamayı başardık. Körfez bölgesinde iş geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.


Geri Dön