26 / 04 / 2024

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi!

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi!

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi, emlakçıların müşterilerine imzalattıkları sözleşmeler arasında yer alıyor. Peki, sözleşme esasları nelerdir? İşte gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi örneği...



Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi!

Gayrimenkul gösterme tutanağı ve komisyon sözleşmesi, emlakçıların müşterilerine imzalattıkları sözleşmeler arasında yer alıyor. Bu sözleşme taşınmaz mal kiralamak ve taşınmak maksadıyşa emlakçıya başvuran kimselere gösterilen taşınmaz mallar için imzalanıyor.


Bu sözleşmenin imzalanmasına rağmen emlakçı ile anlaşma sağlamayan kimselerin, bu taşınmazı emlakçı olmadan mal sahibi ile anlaşma yapmaları durumunda yine komisyon ödemeleri gerekiyor.


GAYRİMENKUL GÖSTERME TUTANAĞI VE KOMİSYON SÖZLEŞMESİ


GÖRÜLEN TAŞINMAZLARIN NİTELİĞİ :  

                                    

Tarih: …../…../……


KONUT   ARSA  İŞYERİ  BİNA


SATILIK  KİRALIK   DEVREN KİRALIK

TAŞINMAZLARIN ADRESİ

FİYAT


1-

2-

3-

4-

5-

6-

7-


1) Yukarıda adres ve fiyatları belirtilen taşınmazlar, alıcı - kiracı tarafından gezdirilip gösterilmiştir.


2) Sözleşmenin karşı tarafı, bu taşınmazlardan birini işbu sözleşmenin tanzim tarihinden itibaren 6 ay içinde kendi adına satın alır veya taşınmaz bu kişinin eşi, usul veya füruu, kayınpederi, kayınvalidesi, hala, dayı, teyze gibi kan veya sıhri hısımları ya da iş ortağınca satın alındığı/kiralandığı takdirde Emlak Müşavirine satış bedelinin %.......’ oranında komisyonu/bir aylık kira bedelini tapudaki ferağ veya kira tarihinden itibaren derhal ve nakden ödemekle yükümlüdür. Komisyona esas olan bedel, tapudaki satış bedeli değil, gerçek satış bedelidir. Taşınmaz, sözleşmedekinden daha az fiyata satıldığı/kiralandığı takdirde karşı tarafın ödeyeceği komisyon tutarı, bu fiyat üzerinden hesap edilir. Komisyonun, ferağ tarihinde ödenmemesi halinde akdin karşı tarafı, tapudaki ferağ/kira tarihinden itibaren aylık %5 faiz ödemekle yükümlüdür.

3) Akdin kaşı tarafı olan kişinin taşınmazlardan birini, akdin tanzim tarihinden itibaren 6 ay içinde bizzat kiralaması veya satın alması taşınmazın bu kişinin yukarıda sayılan akraba veya yakınları tarafından kiralanması ya da satın alınması halinde ödenecek olan komisyon miktarı gerçekleşen bedelin %....../ 1 aylık kira bedeli olacaktır.

4) Taşınmazın birden fazla kişi tarafından satın alınması veya kiralanması halinde, bu kişiler komisyon bedelinden müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.

5) İşbu …… nüshadan oluşan sözleşmeden doğabilecek her türlü ihtilafta ………………… mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.  


EMLAK MÜŞAVİRİ 

ADI SOYADI  :

ADRES       :

TELEFON     :           

İMZA        :


EMLAK MÜŞAVİRİ 

ADI SOYADI  :

ADRES       :

TELEFON     :           

İMZA        :

Emlakçıların kullandığı sözleşmeler nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön