26 / 04 / 2024

Gayrimenkul Kıymetler Borsası yabancılara tanıtıldı!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası yabancılara tanıtıldı!

MÜSİAD tarafından, Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7/24 elektronik ortamdan yapılabilmesi amacıyla hayata geçirilen Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ, 17. MÜSİAD EXPO kapsamında yabancı konuklara tanıtıldı...



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7/24 elektronik ortamdan yapılabilmesi amacıyla hayata geçirilen Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS) 17. MÜSİAD EXPO kapsamında yabancı konuklara anlatıldı.

MÜSİAD'ın düzenlediği "Gayrimenkul Kıymetler Borsası" gerçekleştirilen GABORAS panelinde, yerli ve yabancı konuk ve yatırımcılara GABORAS hakkında sunum yapıldı.

"158 milyon tapuyu yönetecek teknolojik ağ oluşturuyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MÜSİAD Expo'da ciddi bir yabancı katılımcı olduğunu ifade eden GABORAS Genel Koordinatörü Hakan Gümüş, GABORAS'ı anlatmak için bu etkinliğin bir fırsat sunduğunu belirtti. Gümüş, bireysel veya kurumsal her yatırımcının borsada hiç zorlanmadan mülklerini, ipoteklerini, teminatlarını saniyeler içinde yönetebileceğini, alıp-satabileceğini söyledi. Gümüş, aynı zamanda tapuya ilgili bilgilere erişebileceğini belirtti.

Gümüş sözlerine şöyle devam etti; "Ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. GABORAS sayesinde yabancılara gayrimenkul satışı artacak."

Gümüş, birinci hedeflerinin GABORAS'ın anlatılması ve tanıtılması olduğunu söyledi. Gümüş, 2019 ilk çeyreğinin sonlarına doğru GABORAS'ı hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, bürokratik işlemlerin sürdüğünü kaydetti.

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!


Geri Dön