26 / 04 / 2024

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

MÜSİAD, Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için kolları sıvadı. 6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası..



MÜSİAD tarafından konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması, sektörün yabancıya satışının katlanarak artması için dün Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. (GABORAS) kuruldu. İşte Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile ilgili merak edilenler.. 

1-) Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir?

Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması adına kurulan bir sistem.

2-) Gayrimenkul Kıymetler Borsası ne işe yarayacak?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası sektörün sürdürülebilir, şeffaf ve tanımlı hale gelmesi, ortak, çok dilli ve en ileri teknolojik imkanları kullanan güven esaslı, milli bir platform üzerinden taşınmazların yönetilmesine yarayacak. 

3-) Gayrimenkul Kıymetler Borsası işleyişi nasıl olacak?

Taşınmaz varlık odaklı süreçleri, dijital elektronik ortamlarda anlık izlenebilecek, ölçülebilecek, değerlendirilebilecek görselleştirilerek paylaşılabilecek ve raporlanabilecek. Proje ile saniyeler içerisinde şeffaf ve güvenli borsa ortamında tapu değişim işlemleri güvenle yapılabilecek. 

4-) Uygulama ile hisse alım-satımı yapılabilir mi?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası uygulaması ile bölgesel değerler üzerinden hisseli alım-satım işlemleri de zamana ve mekana bağlı kalınmaksızın kolayca gerçekleştirilebilecek. 

5- )Gayrimenkul Kıymetler Borsası sektöre ne kazandıracak?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile yeni finansal araçlar ortaya çıkacak, ülke ekonomisini katlayacak devasa bir sürecin başlatılmasının yolu açılacak. Yabancıya konut satışlarının artması sağlanacak. 

6-) GABORAS üzerinden hangi işlemler yapılabilecek?

GABORAS üzerinden; satın alma, satma, kiralama, kiraya verme, ipotek tesis etme, teminat verme, hasılat paylaşımı, kat karşılığı, parselasyon ve hisselendirme gibi tüm gayrimenkul iş ve işlemleri yapılabilecek. 

Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. kuruldu!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön