26 / 04 / 2024

Gayrimenkul kıymetler borsası nedir

Gayrimenkul kıymetler borsası nedir

Gayrimenkul Kıymetler Borsası gayrimenkul alım-satım işlemlerinin şeffaflaşarak menkulleşmesi ve yerli-yabancı yatırımcıların güven ortamı içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmesi için kuruldu. Peki, Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir? 

Gayrimenkul sektöründe yapay zeka modeli!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yapay zekâ kullanarak dijital bir borsa üretilebileceğini açıkladı. Yeni sistemin gayrimenkul satışlarını artırması planlanıyor. 

Gayrimenkul Kıymetler Borsası için çalışmalara ivme kazandırılmalı!

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 34'üncü Toplantısı'na katılan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, önemli açıklamalarda bulundu. 

Gayrimenkul Borsası yurt dışında tanıtılacak!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ'nin (GABORAS) tanıtımı için çalışma yürüttüklerini söyledi. Kaan, Recep Tayyip Erdoğan'ın GABORAS ile ilgili olumlu sözlerini hatırlattı.

Gayrimenkulde dijital devrim!

Gayrimenkulde dijital bir devrim başlatıldı.Sektörün borsalaşmasıyla birlikte vatandaş artık tapusunu, evinin değerini, üzerinde tahsis edilmiş hakları tek bir sistem üzerinden takip edebilecek. 

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

MÜSİAD, Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesi için kolları sıvadı. 6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası..

Recep Tayyip Erdoğan: Gayrimenkul kıymetler ve altın borsası kuralım!

İslam ülkelerine öneride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gayrimenkul kıymetler ve altın borsası kuralım" dedi. Erdoğan, Tercihli Ticaret Sistemi'nin bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi..

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

Fenercioğlu Gayrimenkul, Kıbrıs’ta 3 bin dairelik Costal Heaven projesinin inşaatına başladı. Kıbrıs'a dev proje geliyor. İşte Costal Heaven projesi ile ilgili ayrıntılar...

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

Kripto para piyasalarında ‘SEC’ şoku devam ediyor! Kripto borsasında bu hafta neler olacak?

Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bazı dijital varlık borsalarına dava açmasıyla bozguna uğrayan kripto paralar bu hafta toparlanma sürecinde. Makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu bu hafta volatilitenin yüksek olması bekleniyor.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Binance yatırımcılarının 2.2 milyar doları riskte!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açmasından sonra 2,2 milyar doların büyük bir risk altında olduğuna vurgu yaptı. İşte ayrıntılar...

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kuralları çiğneme sebebiyle dava açtı. SEC tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi sebebiyle Coinbase'e dava açıldığı söylendi.

SEC Binance'e ve Changpeng Zhao'ya dava açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance'in kuruluşları ve şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya toplamda 13 suçlamayla dava açtı.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

ABD Kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Verilen detaylara göre, Borsa, bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan bir soruşturma ile uğraşıyordu. Peki yatırımcılara  ne olacak?

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini ifade ederek, "kademeli" kripto krizi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu. FTX'ten bugün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattı

Kripto para borsasında flaş gelişme! Binance, rakibi FTX'i satın alıyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını duyurdu.

Gayrimenkul kıymetler borsası nedir Haberi

Gayrimenkul kıymetler borsası nedir

Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının kurulması ve sektördeki ölü sermayenin ekonomiye katılması amacıyla yola çıkan Gayrimenkul Kıymetler Borsası yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Peki, Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir? Gaboras nasıl çalışır? İşte tüm detaylar…

GAYRİMENKUL KIYMETLER BORSASI (GABORAS) NEDİR?

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Gayrimenkul Kıymetler Borsası karmaşık yürüyen gayrimenkul işlemlerinin düzenlenmesi, ölçülebilir ve şeffaf bir zemine oturtulmasının sağlanarak gayrimenkul işlemlerinin menkulleşmesini, daha küçük birimler halinde alınıp satılabilmesini ve yatırımcılar açısından güvenli bir zemin oluşturulmasını sağlayan bir güvenli bir alım-satım platformu. GABORAS, dünyanın ilk ‘Gayrimenkul Kıymetler Borsası olma özelliğine sahip.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki en önemli proje olan GABORAS (Gayrimenkul Borsası A.Ş) yerli ve milli yazılımlarla gayrimenkul sektörünün toplam değerini ortaya konulmasında çok önemli bir proje olarak değerlendiriliyor. Big data ile beslenen,...