19 / 04 / 2024

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?



Kripto para camiasında dikkat çeken bir olay meydana geldi. Dünyanın en eski kripto para borsaları içinde yer alan Bittrex, iflas başvurusu yaptı. Bir zamandır zaten zorda olan borsa, karşılaştığı güçlüklerin üstesinden gelmeyi becerememiş gibi görünüyor.

Bittrex, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uğraşıyordu. SEC'in açtığı soruşturmaya göre borsa, 2017 ila 2022 seneleri içinde alakalı kurallara aykırı davrandı ve tam 1.3 milyar dolar haksız kazanç sağladı. İşte tüm bu tartışmaların gölgesindeyken Bittrex, nisan ayı bitiminde da ABD'deki operasyonları durdurmaya karar verdi. Bugün ulaştığımız nokta, bir zamandır zaten sallantıda olan Bittrex için yolun sonuna gelindiğini gözler önüne seriyor.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

SEC, Bittrex'e oldukça kızgın. Kurumun yaptığı açıklamaya göre Bittrex, aracılık ediyor ve takas borsası gibi çalışıyordu. Bu husus, borsanın SEC'e kaydolması gerektiği manasına geliyordu fakat borsadan böyle bir hamle yapılmamaıştı. İşte bu iddia, borsanın sallantılı bir aşama içerisine girmesine yol açtı. Ve geldiğimiz noktada borsayı iflasa sürükledi...

Bittrex, "bölüm 11" olarak tabir edilen bir iflas sistemini uyguladı. Bu iflas yöntemi, borsanın borçlarının tekrar yapılandırılmasını ve eskisi gibi hizmet sunabilmesini de sağlıyor. Fakat yatırımcının emniyeti artık bitti. Bundan kaynaklı olarak Bittrex, küresel manada hizmet vermeyi sürdürecek olsa da eskisi gibi alaka görmeyecek. Borsanın 2017-2018 döneminde en büyük hacimli platformlardan biri olduğunu anımsamakta yarar var.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön