19 / 04 / 2024

Gayrimenkul Kıymetler Borsası için çalışmalara ivme kazandırılmalı!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası için çalışmalara ivme kazandırılmalı!

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 34'üncü Toplantısı'na katılan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, önemli açıklamalarda bulundu. 



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 34'üncü Toplantısı'nın kapanış oturumuna katıldı. 

Oktay, İslam dünyasını daha güçlü bir ekonomiye ulaştırmak ve müreffeh bir geleceğe taşımak, ulaştırmak amacıyla İSEDAK gibi önemli mekanizmaların daha etkin şekilde kullanılması gerekliliğine dikkati çekti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Oktay, "Bu çerçevede, ISEDAK bünyesinde, üye devletler arasında ticareti geliştirmek için, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemini bir an önce hayata geçirmeliyiz." dedi.

İİT - İSEDAK Merkez Bankaları Forumunun kurulmasını onayladıklarını da kaydeden Oktay,  "İSEDAK Altın Borsası ve İSEDAK Gayrimenkul Kıymetler Borsası Projelerinin hayata geçirilmesine dönük çabalara ivme kazandırılmasına karar verdik. Tüm üye ülkelerimizin bu kararların hayata geçirilmesinde gerekli çabayı göstereceklerine inancım tamdır. Bu çerçevede, İSEDAK Proje Finansmanı mekanizması bizlere etkin ve esnek bir finansman imkanı sunmaktadır. Mekanizma kapsamında bu yıl içerisinde 36 İslam ülkesinin istifade ettiği 17 kapasite geliştirme projesi başarıyla uygulanmıştır." dedi.

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!


Geri Dön