26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde dijital devrim!

Gayrimenkulde dijital devrim!

Gayrimenkulde dijital bir devrim başlatıldı.Sektörün borsalaşmasıyla birlikte vatandaş artık tapusunu, evinin değerini, üzerinde tahsis edilmiş hakları tek bir sistem üzerinden takip edebilecek. 



MÜSİAD tarafından konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması adına yeni bir sistem geliştirildi. Gayrimenkulde dijital devrim niteliğinde olan sistemin adı Gayrimenkul Kıymetler Borsası... 

Gayrimenkul Kıymetler Borsası Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7/24 elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması ve sektörün yabancıya konut satışını artırması amacı ile kuruldu. 

GABORAS ile taşınmaz varlık odaklı süreçleri, dijital elektronik ortamlarda anlık izlenebiliyor, ölçülebiliyor, değerlendirilebiliyor, görselleştirilerek paylaşılabiliyor ve raporlanabiliyor.  Proje ile saniyeler içerisinde şeffaf ve güvenli borsa ortamında tapu değişim işlemleri güvenle yapılabilecek. 

Uygulama kapsamında ayrıca, bölgesel değerler üzerinden hisseli alım-satım işlemleri de zamana ve mekana bağlı kalınmaksızın kolayca gerçekleştirilebilecek. Öte yandan varlık değerlerinin borsalaşmasıyla oluşturulacak gelir modeliyle yerli şirketlerin proje ve sermaye bazında destekleneceği, kamu borcunu arttırmayan bütçe dışı kaynak sağlanacağı hedefler planlanacak. Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile yeni finansal araçlar ortaya çıkacak, ülke ekonomisini katlayacak devasa bir sürecin başlatılmasının yolu açılacak.

Bu platformda güvenli bir şekilde varlık depolama, varlık yönetimi, varlık takibi, gayrimenkul alım-satım-kiralama, ihale, hisse alma, satma, ipotek, rehin tesis gibi faaliyetleri yürütebilmesi için güvenli bir ortam sağlanacak.  

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön