25 / 04 / 2024

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ağbal, ekonomideki olumsuz verilerin iyileşmeye başladığını belirtti. 


Ağbal, “Ekibim bana verilerle ilgili tablo verir. Bu tabloda olumlu veri koyu yeşille gösteriliyor. Başlarda kırmızı olan tablo şimdi koyu yeşile döndü” şeklinde konuştu.


2017 yılına ilişkin yılbaşında beklenilen bütçe açığının yüzde 1.6 olduğunu ancak açığın milli gelire oranının yüzde 2'ye çıktığını söyleyen Ağbal, "Hedefimiz bu rakamın hemen altı, hemen üstü olacak. Bütün gayretimizle bunun yüzde 2'nin altında sonuçlanmasını önemsiyorum" diye konuştu. Ağbal, özelleştirme uygulamalarına yoğunlaştıklarını, halen hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri olduğunu söyledi. Ağbal, "Özelleştirmede 13 milyar liralık bir hedefimiz vardı, şu andaki baz senaryoda bu 10 milyar civarında tahmin ediyoruz. Ama ikinci yarıda yoğun bir gayretle, 13 milyar liraya doğru yukarıya çekemeye çalışıyoruz'' dedi.


Ekonomiyi canlandırmak için alınan tedbirlerin Maliye'ye 11.9 milyar lira etki ettiğini ifade eden Ağbal, "7 milyar lira civarında vazgeçtiğimiz vergi var, 4 milyar lira civarında da harcama açığı var. Yılsonu bütçe açığı hedefi 47 milyardı, biz bunu 60 milyarın altında gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Yapılandırmayla ilgili birçok teşvik verildiğini ama ödemeyenlerin de olduğunu vurgulayan Ağbal, "Yüz binlerce mükellef vergisini yapılandırmadı. Adeta devlete meydan okurcasına, 'Bunu ödemiyorum' diyenlerle ilgili gerekeni yapacağız. Şayet gerçekten sıkıntı varsa başka. Ama durumu güzel, tıkır tıkır araba alıyor, ev alıyorsa kimse kusura bakmasın, üzerine gitmezsem vatandaş hesap sorar" diye konuştu.



Sabah



Geri Dön