24 / 04 / 2024

Gayrimenkul pazarının yeni yükselen yıldızı: Yakuplu!

Gayrimenkul pazarının yeni yükselen yıldızı: Yakuplu!

İstanbul Avrupa yakasının önemli gelişim bölgesi Beylikdüzü’ nün sahilde yükselen değeri YAKUPLU ‘ nun yıldızı parlıyor...



İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan nadir bölgesinde yer alan Yakuplu, eğitim düzeyi araştırmalarında barındırdığı üniversiteli oranı ile dikkatleri toplamaktadır.


Bölge, kişi başına 10M²'yi aşan yeşil alanları ve temiz havası  ile bir Avrupa kenti standartlarını zorlarken, tarih boyunca bir sayfiye ve tarım alanı olarak değerlendirilmiştir.


Bölge özellikle;

1999 Marmara Depremi sonrasında Metrobüs inşaatı ile  Ağırlıklı olarak İstanbulluların dikkatini çekmeye başlamıştır.  Bölgenin  popüleritesi son zamanlarda çok artmış ve nitelikli konut yatırımlarının çekim merkezi haline gelmiştir.  İstanbul Avrupa yakasının sahil aksında “ Bakırköy’den Yeşilköy’e “ yerleşim alanlarına rakip olabilecek dokuya sahip bölge   İstanbul'da en fazla prim yapan alanı  konumundadır. Özellikle Yakuplu Sahil aksında;  arsa değerleri  1.000-$’ lar seviyesinde değerlendirilmektedir.  


Bölge; alışveriş merkezlerinin çokluğu ile ün yaparken bazı kaynaklarda  "alışveriş cenneti" olarak isimlendirilmektedir. Hızlı erişim ağları, planlanan metro hatları ve TEM – E5’e erişim kolaylıkları bölgesel “ yerleşim/yaşam ” tercihinde önemli avantaj sağlamaktadır.

Mavi bayraklı sahil kullanım alanları, yakın gelecekte planlanan  deniz taksi / otobüsü gibi deniz erişim alternatifleri denizden erişim kolaylığı sunacaktır.

Bölgesel sanayi ve ticaretin yerleşim alanı tercihinde 1. Sıraya yükselmeye başlayan Yakuplu, işletilmekte olan West Istanbul Marina ile deniz tutkunlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Bölge; geliştirilmeye başlayan kasaba ölçeğindeki gayrimenkul projeleri ile dikkat çekerken, önümüzdeki beş yıl içinde  yeni bir ATAKÖY, YEŞİLKÖY doğmakta olduğunu göstermektedir.   

Denizle iç içe bir yaşam tercihi ile;   Yerli ve  Yabancı “ yatırım ve yerleşim “  amaçlı talebin olgunlaşmaya  başladığı YAKUPLU’ da  öngörüm; yarın geç olmadan bugünden gayrimenkul fırastlarının değerlendirilmesidir.


BİLGE ÖZDEMİR

EMLAKCHI & REDAC



Geri Dön