25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 16 Nisan'dan sonra hareketlendi!

Gayrimenkul sektörü 16 Nisan'dan sonra hareketlendi!

Trio Yatırım Genel Müdürü Taşkın Haşemoğlu, gayrimenkul ve konut sektörüne ilişkin görüşlerini paylaştı. Haşemoğlu, sektörde hareketlilik yaşandığını belirtti.



Trio Yatırım Genel Müdürü Taşkın Haşemoğlu, gayrimenkul ve konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Haşemoğlu, referamdumdan sonra gayrimenkul sektöründe canlılığın başladığını, sektörün hareketlendiğini belirtti. 


Haşemoğlu, "2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar da önümüzdeki iki sene iyi bir piyasa olacak. Çünkü yatırımcı önünü görebiliyor, hükümet ekonomik alanda ciddi adımlar attı. Geçen sene bu ayda 2 tane konut satarken, 16 Nisan'dan sonra bir bir ayı doldurduğumuz şu günlerde 14 konut satmış bulunuyoruz. 1 ayda rekor satış rakamlarına ulaştık. Bu rekor satış rakamlarının daha devamı da gelecektir. Konut fiyatlarında ise şuan itibariyle artış olmamakla birlikte yüzde 10-yüzde 15 artış bekliyoruz. Bu sebeple konut satın alacakların elini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.  


Haşemoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bankalara ciddi talimatlar verdiler ve iş yapan şirketlere kefilsiz, ipoteksiz kredi vereceksiniz dediler. Bu baskıların da sonuçlarını gördük Birçok banka talep etmediğimiz halde bizi, arkadaşlarımızı çağırarak bu kredileri kullandırttı. Biz de bunları doğal olarak yatırıma dönüştürerek, istihdama katkı sağladık. Hükümet de bu şekilde verilen kredilerin iç piyasaya girerek ciddi nakit akışı sağlanarak piyasada canlılık oluşmasını istedi." 


Sabah Ankara



Geri Dön