23 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü 700 milyar dolara koşuyor!

Gayrimenkul sektörü 700 milyar dolara koşuyor!

Amerika ve Avrupa'da beklentilerden daha iyi performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi'ndeki istikrarlı işlem hacmi, tüm yıllar için işlem hacminde tahminleri 650 milyar dolardan 700 milyar dolara çıkardı.



Bu yılın ilk yansında ticari gayrimenkule yönelik artan yatınm iştahı, dünyanın büyük bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. 


Böylece doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27'lik artış sağlayarak 294 miyar dolara ulaştı. Amerika ve Avrupa'da beklentilerden daha iyi performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi'ndeki istikrarlı işlem hacmi, tüm yıllar için işlem hacminde tahminleri 650 milyar dolardan 700 milyar dolara çıkardı. 


Jones Lang La Salle (JLL) Uluslararası Sermaye Grubu Direktörü Arthur de Haast, küresel ticari mülk yatınm pazarlanmn, güçlenen ekonomik veriler sayesinde iyi bir performans göstermeye devam ettiğini söyledi. Haast, şöyle devam etti: "Bunun nedeni, özkaynak sermayesinin doğrudan ticari gayrimenkule yönelmesidir" dedi. 


Yeni Şafak 


Geri Dön