19 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor!

Gayrimenkul sektörü hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor!

2018 yılında gözlerin gayrimenkul sektörü üzerinde olduğunu söyleyen Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, sektörün 200 alt sektörü etkilediğini belirterek, "Bizim sektör hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor" dedi.



Türkiye’de çok sayıda markalı konut ve ticari proje hayata geçiren Sinpaş, gayrimenkul sektöründe tecrübesiyle 45. yılını dolduruyor. 

45. yaşını 45+5 kampanyasıyla taçlandıran Sinpaş'ın yeni kampanyası bugün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. Toplantıda konuşan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, "Köklü bir geçmişe ve uzmanlığa sahip olan ve sektörde pek çok ilki gerçekleştiren Sinpaş, 45 yılın verdiği güven ve tecrübeyle müşterisine 5 dakikada ev alma kararı verdirtecek kadar güçlü bir markadır" dedi.

Konut yatırımı her zaman güvenilir diyen Ahmet Çelik konuşmasına şu şekilde devam etti:  "Ülkemizde yatırımcılar ekonomik gündemden bağımsız olarak konut yatırımlarını dün olduğu gibi bugün de güvenilir buluyor. Sektör genelinde satışlarda her yıl yukarı yönlü bir ivme gözleniyor. Sinpaş olarak geçen yılki hedeflerimizi yüzde 88 oranında tutturmamız markamıza duyulan güvenin en büyük kanıtı.”

Sinpaş olarak 2018 yılını 1062 konut satışı ve 975 milyon liralık satış cirosuyla kapattıklarını, satışlarının yüzde 22’sinin yabancı yatırımcılara gerçekleştirildiğini söyleyen Çelik, "Türkiye’de inşaat denilince akla gelen ilk markalardan biriyiz. 45 yıllık yolculuğumuzda 61 proje ve on binlerce konut inşa ederek yüz binlerce kişiyi ev sahibi yaptık. Bir örnek vermem gerekirse adeta Çorum kadar bir şehir yaptık. Köklü bir geçmişe ve uzmanlığa sahip olan ve sektörde pek çok ilki gerçekleştirerek sadece konut değil, ticari gayrimenkul portföyünde de iddialı projelerimiz bulunmaktadır. Biz Sinpaş olarak tüm faaliyetlerimizde ülkemize katkı sunmak, müşterilerine ve paydaşlarına değer oluşturmak ilkesiyle hareket ettik." dedi.

Sinpaş olarak geçtiğimiz yıl 7 projede 4 bin 691 bağımsız birimin yapımına başladıklarını söyleyen Çelik; İstanbul, Ankara, Denizli ve Bursa’da bulunan toplam değeri yaklaşık 4 milyar TL civarında olan 13 projelerinde satışların devam ettiğini kaydetti.

Bizim sektör hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor

2018 yılında gözlerin gayrimenkul sektörü üzerinde olduğunu söyleyen Ahmet Çelik, sektörün 200 alt sektörü etkilediğini belirterek, "Bizim sektör hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor" dedi.

İmar barışı, tapu harcı indirimi ve KDV indiriminin sektöre olumlu yansıdığını ve satışları artırdığını söyleyen Çelik, konuta olan talebin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yeni projeler geliyor

2019 yılında da büyüme hedeflerinin devam edeceğini söyleyen Ahmet Çelik,  Ankara  Büyükesat, Marmaris ve İstanbul Sefaköy projeleri için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.  

Sinpaş geçen sene içinde toplamda 7 projede 4 bin 691 bağımsız birimin inşaatına başladı. İstanbul, Ankara, Denizli ve Bursa’daki toplam değeri yaklaşık 4 milyar TL civarında olan 13 projenin satışları devam ediyor.

Sinpaş, 45. yaşını yeni kampanyayla taçlandırdı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön