19 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü yine lokomotif olacak!

Gayrimenkul sektörü yine lokomotif olacak!

En önemli gayrimenkul platformlarından olan Sign of the City Awards'ta inşaat sektöründe değişimler ve yenilikler gösterilecek.



En önemli gayrimenkul platformlarından olan Sign of the City Awards'ın 6'ncısı düzenleniyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi bugünkü yazısında emlak ve gayrimenkul sektöründen bahsetti. İşte o haber...

Lineadecor’un proje ortaklığı var; Emlak Konut en başından bu yana destek veriyor. EY Türkiye ise stratejik ortak konumunda...
Türkiye’nin büyümesinde, değişiminde hiç kuşkusuz gayrimenkul sektörünün önemli payı var. Geçtiğimiz yıllarda mimarisiyle, projesiyle, yatırım aklıyla öne çıkan projeler ödül aldılar. Ege Bölgesi’nden de çok sayıda yatırım katıldı ve ödüle layık görüldü. Hem desteklenen, hem de eleştirilen bir sektör inşaat ama Türkiye için olmazsa olmazımız. Destekleniyor çünkü yüzlerce sektörü harekete geçiriyor, yüz binlerce insana istihdam sağlıyor. Kentlerin değişimine, dönüşümüne öncülük ediyor. Tabii eleştiriliyor da; çünkü çok sayıda inşaata giren girişimci var, sayıları çok fazla, bu da sektörde rekabeti olumsuz etkiliyor.

Arz talep dengesini bozuyor ve sektörün sağlıklı büyümesine engel oluyor. Geçmişte yapılan bütün hatalara rağmen inşaat sektörü yine lokomotif olacaktır. İşte o yüzden Sign of the City Awards gibi organizasyonların önemi artıyor. İyi olana teşekkür etmek, ödül vermek, öne çıkarmak lazım. Bunu da uzmanlarının yapması gerekir. Hürriyet Türkiye’nin en büyük platformlarından biridir. Gayrimenkul sektörünün de buluşma noktasıdır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma büyük ilgi çekiyor. Sektör birkaç yıldır yavaşladığı için aslında bu yılki ödüller çok daha önem kazanıyor. Zorlu şartlara rağmen projelerini hayata geçirenler, istihdama katkı koyanlar her yıl olduğundan daha fazla bu yıl ödülü hak ediyor.

Bu sene Ticaret Odaları’nı da bu sürece dahil ettik. Üç büyük kentin Ticaret Odası temsilcileri jüride bulunuyor.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener projeyi destekliyor. Oda adına İZTO Emlak Komite Başkanı Neşet Birlik jüride görev yapıyor.  İzmir  Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Hüseyin Egeli ile sektörün İzmirli temsilcileri, organizasyon komitesi ve çok sayıda mimarla birlikte toplantı yaptık. Bakalım Egeli sektör temsilcileri hangi projelerle bu yıl yarışmada olacaklar.

 Siz stadınızı istemiyor musunuz

Göztepe’nin stadı bitiyor, sonlara doğru gelindi. Alsancak galiba 2021’de tamamlanacak. Peki Karşıyaka... Ey Karşıyakalılar siz stadınızı istemiyor musunuz?


Geri Dön