27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ankara  Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü tarafından Şevket Aziz Kansu binasında gerçekleştirilen "Gayrimenkul Sektör Seminerleri"ne katılarak, "Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Politikaları ve Uygulamalarında Yeni Yaklaşımlar" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuşmasına, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümünü kutlayarak başlayan Murat Kurum, şair Mehmet Akif Ersoy'u, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ettiğini belirtti.

Murat Kurum, Türkiye'nin 1950'den itibaren şehirleşme tarihine değinerek, 2000'li senelerden sonra ise tüm belediyelerde sosyal belediyecilik anlayışı ile yeni şehirleşme modelleriyle çalışmaların kararlı bir biçimde başlatıldığını, tüm adımlarda da çevreyi işin merkezine koyduklarına değindi.

İlerleyen dönemde iklim değişikliği ve etkilerini aza indirmek üzere inşaat sektörünün önemli projeler yapmak durumunda kalacağını dile getiren Murat Kurum, "Bundan sonraki süreçte önceliğimiz depremle mücadele, akabinde iklim değişikliğiyle mücadele olacaktır. Bu iki mesele de ülkenin bağımsızlık meselesidir, milli mücadele meselesidir." şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

- Kurum'dan gençlere müjde 

Bakan Murat Kurum, Bakanlık olarak projelerin ihale şartnameleri içine gençlerle ilgili yaptıkları düzenlemeyi de şu sözlerle anlattı:

"Bundan sonra yayınlayacağımız genelge çerçevesinde gerek belediyelerimiz, gerekse bakanlığımızın yapacağı projelerde, gayrimenkul sektörüne ilişkin genç istihdam şartını getiriyoruz ve yeni mezun olmuş arkadaşları çalıştırma zorunluluğunu şartnamelere yazacağız. Bu sayede okuldan yeni mezun arkadaşlarımızı projelerimizde istihdam edecek bir düzenlemeyi de yapmış olacağız. Buna ilişkin bir genelgeyi inşallah önümüzdeki hafta yayınlayacağız."

Gayrimenkul sektörüne genç istihdam şartı geliyor!

Kurum, daha sonra basına kapalı olarak yapılan kısımda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, Ankara Üniversitesinin önemli bir marka olduğunu dile getirerek, her bir fakültesinin, bir üniversite gibi marka değerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Ünüvar, Bakan Kurum'u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. 

Seminerde Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş de bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Gayrimenkul sektöründe online istihdam artıyor!


Geri Dön