26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



Sabah Gazetesi yazarlarından Seda Tabak bugünkü köşesinde Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'ndeki değişikliği değerlendirdi. İşte, Seda Tabak'ın haberi..

 

Gayrimenkul projesinin, yatırımın başında küçük paylara bölünüp belli bir kısmının satın alınmasına imkân tanıyan ve konutta yeni bir dönem başlatan gayrimenkul sertifikasında tıkanan noktaların önü açıldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikler kapsamında, halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamının doğrudan ihraççıya aktarılabilmesinin önü açıldı.

 

ZIRH OLACAK

 

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

 

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, tebliğide yapılan değişikliğin bir yandan yatırımcıya yeni koruma zırhı getirirken, diğer yandan halka arz yapan firmaya sağlanacak nakit kaynağının daha fazla akmasına izin vereceğinin altını çizdi. Durbakayım, "SPK'nın ekonomik veya siyasi nedenlerden dolayı fiyat dalgalanmalarına karşı önlem alması, yatırımcıyı teşvik edecektir. Bunun yanı sıra sermaye piyasalarında istenmeyen spekülatif veya manipülatif hareketlere karşı bir zırh oluşturacak ve yatırımcıyı koruyacaktır" dedi. Durbakayım, ihraççıya doğrudan aktarılacak fon oranının yüzde 10'dan 25'e yükseltildiğini belirtti. Gayrimenkul sertifikası tebliğinde yapılan değişikliğin sektör açısından son derece olumlu bir adım olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise, "Sektörün finansmanını da genişletecek yeni düzenlemeyle gayrimenkulün tabanı milyonlarca insana açılacak" diye konuştu.


Geri Dön