18 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası tebliği

Gayrimenkul sertifikası tebliği

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İnşaatçılar, gayrimenkul sertifikasında değişiklik istiyor!

İnşaat sektör temsilcileri konut alımında yeni bir dönemi başlatan gayrimenkul sertifikası tebliğinde değişiklik istiyorlar. 

İşte gayrimenkul sertifikasıyla ilgili merak edilenler!

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'a göre, alternatif bir gayrimenkul finansman aracı olarak piyasaya giren gayrimenkul sertifikası sayesinde Kentsel Dönüşüm projeleri başka bir kaynak olmadan da tamamlanabilecek.

Gayrimenkul sertifikası yabancı yatırımcıları heyecanlandırdı!

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikaları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Türkiye'de gayrimenkul ürünlerine yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılarda da heyecan yarattı.

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği!

5 Temmuz 2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28698 sayılı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gayrimenkul sertifikası tebliği çıktı!

05.07.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan tebliğ ile Gayrimenkul Sertifikası ihracına yönelik esaslar ve kurallar belirlenmiş oldu...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Bereket Varlık Kiralama 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası ihraçlarına ilişkin ihraç tavan onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı.  

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği'nde değişiklik metni!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

Halk Yatırım, Gençlik Festivali'nde gayrimenkul sertifikası dağıtıyor!

İBB tarafından düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’nde yer alan Halk Yatırım, Borsa İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yeni yatırım hesabı açan gençlere çekilişle gayrimenkul sertifikası hediye ediyor...

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

İnşaatçılar, gayrimenkul sertifikasında değişiklik istiyor!

İnşaat sektör temsilcileri konut alımında yeni bir dönemi başlatan gayrimenkul sertifikası tebliğinde değişiklik istiyorlar. 

Gayrimenkul sertifikası sektör için önemli kaynak aracı!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, gayrimenkul sertifikasının, konut sektörü için önemli bir kaynak aracı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sertifikasıyla borsaya 3 bin yeni yatırımcı girdi!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, 'TOKİ-Makro İnşaat işbirliğinde hayata geçen gayrimenkul sertifikasından bahsetti. Karadağ, sertifikayla borsaya 3 bin yeni yatırımcının girdiğini belirtti.

Gayrimenkul sertifikası sermaye piyasası için yeni araç!

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, Türkiye'nin ekonomisini anlattı. Gedikli, faiz oranlarından, yabancı yatırımlardan, ABD'deki konut balonundan ve gayrimenkul sertifikası uygulamasından bahsetti.

Gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu!

Park Mavera 3 projesinde uygulanan gayrimenkul sertifikasında fiyat düşüşünün nedeni belli oldu. Gayrimenkul sertifikasında fiyatın Sivaslı yatırımcının verdiği emir nedeniyle 39.3 liraya indiği iddia edildi.

Gayrimenkul sertifikası tebliği Haberi

Gayrimenkul sertifikası tebliği

Sabah Gazetesi yazarlarından Seda Tabak bugünkü köşesinde Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'ndeki değişikliği değerlendirdi. İşte, Seda Tabak'ın haberi..

Gayrimenkul projesinin, yatırımın başında küçük paylara bölünüp belli bir kısmının satın alınmasına imkân tanıyan ve konutta yeni bir dönem başlatan gayrimenkul sertifikasında tıkanan noktaların önü açıldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikler kapsamında, halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamının doğrudan ihraççıya aktarılabilmesinin önü açıldı.

ZIRH OLACAK

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, tebliğide yapılan değişikliğin bir yandan yatırımcıya yeni koruma zırhı getirirken, diğer yandan halka arz yapan firmaya sağlanacak nakit kaynağının daha fazla akmasına izin vereceğinin altını çizdi. Durbakayım, "SPK'nın ekonomik veya siyasi nedenlerden dolayı...