25 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği 2015!

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği 2015!

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 4. Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği 2015...



Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği 2015!

Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği, 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 4. Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği 2015 esasları şu şekilde;


TEBLİĞ


Sermaye Piyasası Kurulundan:


GAYRİMENKUL YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR


TEBLİĞİ (III-52.3)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA


DAİR TEBLİĞ (III-52.3.a)


MADDE 1 – 3/1/2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.3)’nin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Gayrimenkul portföy yönetim şirketi dışındaki kurucuların yönetim kurulu üyelerinden en az birinin gayrimenkul alım satım işi haricinde gayrimenkul yatırımları konusunda en az beş yıllık tecrübeye sahip olması; ayrıca kurucular nezdinde Kurulun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri uyarınca gayrimenkul değerleme lisansına sahip bir değerleme uzmanı ve genel müdür ile bu fıkrada belirtilen yönetim kurulu üyesinden oluşan en az üç kişilik bir yatırım komitesinin oluşturulması zorunludur. 


Fon portföyünün kurucu dışında bir portföy yöneticisi tarafından yönetilmesi halinde, söz konusu organizasyon yapısının portföy yöneticisi nezdinde oluşturulması zorunludur. Gayrimenkul portföy yönetim şirketlerine ilişkin portföy yönetim tebliğinin 9 uncu maddesinde yer alan esaslar saklıdır.”


MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.


 

Gayrimenkul yatırım fonu nedir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön