19 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi Gültepe oldu!

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi Gültepe oldu!

Gültepe'nin çehresini değiştirecek 3 yeni proje yapılacak



Kanyon, MetroCity, Mövenpick Otel ve İstanbul Sapphire gibi projelerle ile önce yaşam alanları değişti. Şimdi yepyeni bir yol ile bölge adeta yeniden doğacak. Bir dönemin işçi yerleşim bölgesi Gültepe, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi...

ECZACIBAŞI, Gümüşsüyü Halı, Tekfen Ampul...Daha birçok fabrikaya ev sahipliği yaptı. Tabi o fabrikalarda çalışan işçilere de. Gültepe bölgesi bir dönem İstanbul'un dışı olarak konumlandı. Fabrikalara ev sahipliği yaptı. Sonra şehir büyüdükçe bölgedeki fabrikalar Alış veriş merkezine ve modern plazalara dönüştü. Cenderesi Yolu ile Büyükdere Caddesi'ni birbirine bağlayan Talatpaşa Caddesi'nin etrafında kurulan semt, Bacadibi, Ortabayır, Telsizler, Harmantepe ve Yahya Kemal mahallelerinin birleşiminden oluşuyor. Levent, Beşiktaş, Maslak ve Mecidiyeköy gibi semtlere çok yakın ve Büyükdere Caddesi üzerindeki işyeri ve ofislere komşu olması önemini daha da artırıyor. Bunda en önemli etken ise sessiz sedasız plana alman yepyeni bir yolun bölgenin tam ortasından geçecek olması. Bu yolun tamamlanması durumunda Gültepe ana yollara birkaç dakika uzaklıkta bir geçiş noktası olacak.

ETKİLEYECEK PROJELER
Hal böyle olunca Gültepe'nin geleceğini etkileyecek birçok yeni proje aynı anda gündeme geldi. Bunlar arasında ilk etapta ofis ve konut projeleri dikkat çekiyor. Akfen'in Levent Loft projesinin hemen yanında Tekfen'in dokuz katlı yeni Levent Ofis projesi yepyeni bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Özdilek Grubu'nun rezidans projesinin yanı sıra Eria Partners'in eski Renault Mais binasının arazisi üzerinde geliştirdiği ofis ve rezidans projesi de bir başka büyük proje.

MARKALI KONUTLAR GELİYOR
Gültepe'nin geleceğini   değiştirecek projeler yukarıda saydıklarımızla da sınırlı değil. Büyük inşaat firmaları bölgeye bölgede yer almak için adeta yarışıyor. Şimdilik projesi onaylanmış üç yeni markalı konut projesi başlamış durumda, inanlar inşaat, Gültepe'nin Ortabayır bölgesinde Öğretmenler Durağı'nm hemen karşısında Avlu 138 ismiyle yeni bir konut ve işyeri projesi inşa edecek. İmaj İnşaat, Gültepe'nin Büyükdere Caddesi'ne en yakın yer olan Bacadibi Mahallesi'nde Levent Life Residence projesini inşa ediyor.

Gültepe Polis Karakolu'nun hemen yanında büyük bir alanda Timur Gayrimenkul'ün 308 konutluk Nef 163 Levent projesi ise hafriyat aşamasında. Timur Gayrimenkul, Kağıthane Belediyesi'nin 15 katlı eski hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılması için açılan ihaleyi de kazanmış. Bir katı sabit pazar yeri, iki katı otopark, bir katı da sinema, konferans ve tiyatro salonlarının bulunduğu yeni projenin ise 30-40 milyon dolara mal olması bekleniyor.

BOŞ ARAZİ BULMAK ZOR
Gültepe'de ilk markalı konut projelerini , hayata geçiren inanlar, Timur Grubu ve İmaj İnşaat, yeni projeler yapmak için arazi arayışlarını sürdürüyor. Bölgede emlak danışmanlığı yapan Tüfekçioğulları Emlak'ın sahibi Hüseyin Tüfekçi, bölgede boş arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söylüyor. Birçok inşaat şirketinin Gültepe'de arazi aradığını söyleyen Tüfekçi, firmaların gecekondulara ve eski binalara kat karşılı teklif götürerek ve birkaç binanın arazisini birleştirdiklerini ifade ediyor.

BÖLGEYİ CANLANDIRACAK YOLLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gültepe'nin geleceğini etkileyecek iki yeni yol projesini gündemine almış. Bunlardan ilki Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapılan yeni stadı için Seyrantepe ve Hasdal ile Cenderesi Yolu arasında yeni bir bağlantı yolu yapılmaya başlamış. İkinci yol projesi ise daha önemli. Kağıthane Belediyesi'nin yeni imar planlarına da işlenen 20 metre genişliğindeki yeni yol Safir, Dubai Tovvers, Kanyon ve MetroCity gibi gökdelenlerin bahçesinden geçerek E5 ile TEM'i birbirine bağlayacak.

Gültepe'de en değerli yer, Büyükdere Caddesi'ne yakınlığı ile dikkat çeken Bacadibi Mahallesi. Bacadibi'ndeki mülk sahiplerinin kat karşılığında evleri istendiğinde üzerine biraz da para istediklerini ifade eden Tüfekçi, diğer mahallelerde ise sadece kat karşılığında arazi bulunabildiğini belirtiyor. Ortabayır ve Emniyet Mahallesi de semtin geleceği parlak bölgeleri arasında yer alıyor.
 
Gültepe'nin çehresini değiştirecek 3 yeni proje

LEVENT LIFE RESIDENCE
imaj İnşaat'ın Gültepe Bacadibi Mahallesi'nde inşa etmeye başladığı Levent Life Residence'in, bir bloğu bitirilmiş. Dört blok halinde tasarlanan projenin, ikinci blokunun kaba inşaatı ise bitmek üzere. 66.8 ile 300.78 metrekare arasında stüdyo, 1+1, 2+1, 2+1 dubleks, 2+1 tripleks, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1 dubleks, 4+1 tripleks, 5+1 dubleks c-ve 5+1 tripleks daire seçeneklerinin sunulduğu projede, metrekare fiyatları 3 bin ile 4 bin dolar arasında değişiyor. Görüntülü intercom sistemi, kablosuz internet, kablo TV, VRV ısıtma ve soğutma sistemi, 24 saat güvenlik hizmeti sunulan projede, vitamin cafe, Türk hamamı, yüzme havuzu, solaryum, masaj odaları, Kids Club, Life Cafe B Restaurant, cep sineması, kuru temizleme, araç kiralama, vale servisi, kapalı otopark gibi sosyal olanaklar bulunuyor.

NEF163 LEVENT
Alman Altyapı Fonu DİK (Deutsch Infrastruktur Kapital} ile Timur Gayrimenkul'ün Gültepe'deki ortak Nef Flats 163 Levent projesinde, 59 ile 112 metrekare arasında 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri bulunuyor. 4 bin 400 metrekare arazi üzerinde 308 konuttan oluşan projede, fiyatlar 252 bin ile 595 bin lira arasında değişiyor. Projeden, yüzde 5 peşinat ödeyerek daire sahibi olmak mümkün. Projede, kapalı basketbol sahası, sinema salonu, business room ve misafir odaları gibi alanlardan oluşan foldhome ünitelerinin ücretini ise sadece kullananlar kullandıkları kadar ödeyecek. Projenin, sahiplerine 2012 yılının Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor.

AVLU 138
inanlar inşaat'ın Gültepe Talatpaşa Caddesi üzerinde 800 metrekare arsa üzerinde geçtiğimiz şubat aşında inşa etmeye başladığı Avlu 138 projesinde, 50 ile 167 metrekare arasında 1+1, 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Metrekare satış fiyatları 3 bin 500 ile 4 bin 400 lira arasında değişen projede, toplam 40 daire bulunuyor. Birbirine bağlı dört katlı 2 bloktan oluşan projenin, alt katlarında ticari alanlar ve 2 katlı bir otopark yer alıyor. Levent'te plaza ve alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde konumlandırılan Avlu 138 projesinin, sahiplerine 2011'in Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

"Yeni projeler için arazi arıyoruz"
 
Gültepe, İstanbul'un yıldızı parlayan semtlerinden biri oldu. Plazalarda ve alışveriş merkezlerinde çalışan beyaz yakalılar, Gültepe'de ev almak ve oturmak için sürekli bir arayış içindeler. Bizim dışımızda bölgede iki yeni konut projesi daha inşa ediliyor. Ama biz de diğer inşaat firmalarının da bu bölgede yeni ylr arayışlarımız devam ediyor. Ancak boş arazi bulamıyoruz. Birkaç gecekonduyu alıp arazilerini birleştirdikten sonra yeni bir proje geliştirebiliyorsunuz. İnşa ettiğimiz İstanbul Life Residence projesi, Gültepe'nin en değerli yerlerinden birinde yapıyoruz. Bacadibi Mahallesi, Gültepe'nin Büyükdere Caddesi'ne en yakın noktası. Büyükdere Caddesi üzerindeki plazaların ve alışveriş merkezlerinin bahçesinden geçecek olan yeni yol da bu bölgenin değerini artıracak.
Para


Geri Dön