28 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımcısı nelere dikkat etmeli?

Gayrimenkul yatırımcısı nelere dikkat etmeli?

Türkiye'nin en büyük markalı gayrimenkul danışman zinciri Re/Max Türkiye, yatırımcıları kulaktan dolma bilgileri uygulama konusunda uyarıyor.



Türkiye'de önemli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkulleri alırken çok dikkatli olunması gerekiyor.  Türkiye'nin en büyük markalı gayrimenkul danışman zinciri Re/Max Türkiye, yatırımcıları kulaktan dolma bilgileri uygulama konusunda uyarıyor. Re/Max Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen yanlışları açığa çıkarıp yatırımcılara tavsiyelerde bulunuyor.


Yatırımcılara yol gösteren Karahan, gayrimenkul alırken ‘Aylık geliriniz çok yüksek olmalı', 'Yüksek miktarda, ciddi bir birikiminiz olmalı' algısının yanlış olduğunu, uygun yatırım bulunduktan sonra bankalar ve firmaların teklifleri içinde mutlaka gelire uygun bir seçenek ortaya çıkacağını vurguluyor.


'Aldın mı şöyle büyüğünden alacaksın!', 'Önce kendi oturacağınız evi almalısınız' tarzı yaklaşımların da yanlışlığına işaret eden Karahan, çoğu başarılı gayrimenkul yatırımcısının küçük evlere yatırım yaparak işe başladıklarına vurgu yapıyor.


Yaşamak istenilen ev için ise, 'Bekar mısınız, evli mi? Çocuğunuz var mı ya da ileride olacak mı? Nerede çalışıyorsunuz? Kendinizi sosyal olarak nerede rahat hissediyorsunuz?" gibi soruların yanıtları yatırımın şeklini belirleyeceğine dikkat çekiyor.



Ekonomist


Geri Dön