26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde kredi alternatifleri satışları artırır!

Gayrimenkulde kredi alternatifleri satışları artırır!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, konut kredisi faizlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akbal, "Gayrimenkule erişimde finansman alternatiflerinin çok olması gayrimenkul satışlarını artırmak için önemli kriterlerden birisi" dedi.



Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, Yabancıya konut satışlarının, sektörün önde gelenleri ile analiz edildiği 'Rekabet ve İlham: Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek' başlıklı toplantıda açıklamalarda bulundu. 

'Rekabet ve İlham: Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek' çalışmasına ilişkin bilgi veren Ömer Faruk Akbal, konut kredisi faizlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 Gayrimenkulde kredi alternatifleri satışları artırır!

Konut kredisi faizlerindeki artışa ilişkin sorulan soruyu Akbal, şu şekilde yanıtladı: 

"Faizin her türlüsünü ekonomi için zarar olarak görüyorum. Reel faizin 0 olması ekonomiler için uzun vadede en doğru yaklaşım olacaktır. Dünya bu yöne yöneldi, birçok ülkede eksi faiz uygulanıyor. 

Gayrimenkule yararı ise geçen yaz görüldü, faizler düştüğünde rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde bu faizlerle ipotekli konut satışlarının yüksek olacağını düşünmüyoruz. İpotekli satış oranların düşmesi toplam konut satışlarını olumsuz etkiliyor. 

Gayrimenkule erişimde finansman alternatiflerinin çok olması gayrimenkul satışlarını artırmak için önemli kriterlerden birisi."

Gayrimenkulde kredi alternatifleri satışları artırır!

Yabancıya konut satışında 2023 hedefi 15 milyar dolar!


Geri Dön