23 / 04 / 2024

Gayrimenkulde müstakil ve az katlı binalar revaçta!

Gayrimenkulde müstakil ve az katlı binalar revaçta!

Pandemiden sonra ev almak isteyen vatandaşlar müstakil ve az katlı binaları tercih etmeye başladı. COLDWELL Banker Life brokeri Uğur Sezginer konuya ilişkin açıklamalar yaptı.



Pandemiden sonra ev almak isteyen vatandaşlar müstakil ve az katlı binaları tercih etmeye başladı. COLDWELL Banker Life brokerı Uğur Sezginer, “Pandemiyle birlikte müstakil konut talebi çok arttı. Daha sonrasında yaşanan deprem ise insanları yeni binalarda oturmaya yöneltti” dedi.

Gayrimenkulde müstakil ve az katlı binalar revaçta!

Konut fiyatı önemli

Medya Ege'de yer alan habere göre, Uğur Sezginer, şöyle devam etti: "Konut talebi artmasına rağmen, inşaat tarafında girdi maliyetlerinin ve arsa fiyatlarının da yükselmesi nedeniyle artık yeni inşaat yapılma süreci de yavaşladı. İnsanlar düşük seyreden döviz ve altın kurları karşısında beklemeyi tercih ediyor. Uzun vadede ise en güvenilir yatırım aracı yine gayrimenkul olarak görülüyor. Artan konut fiyatlarının yanı sıra insanlar artık daha kolay yaşama imkanı sunan 1+1, 2+1 daire tiplerine yönelmeye başladı. Herkes zamana karşı yarışıyor. Daha uygun fiyatla, ulaşım koşullarının da gelişmiş olduğu merkezi bölgeleri tercih ediyor. Yüksek fiyatlı evler de vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle eskisi kadar talep görmüyor."

İzmir'in Kuzey'i rağbet görüyor

Gayrimenkulde müstakil ve az katlı binalar revaçta!

İzmir’in kuzey bölgelerinin rağbet gördüğünü söyleyen Uğur Sezginer, “İzmir’de Çeşme ve Urla bölgesi yoğun talep almasına rağmen belli bir doygunluğa ulaştı. Şimdi Foça, Çandarlı ve Dikili bölgeleri revaçta. Yapımı tamamlanan otobanla birlikte ulaşım açısından da avantaj sunuyor. Üstelik Çeşme’ye göre neredeyse yüzde 90’a varan fiyat avantajına da sahip.  İzmir  son yıllarda sürekli dışarıdan göç alıyor. Bu durum gayrimenkul sektörünü her ne kadar canlı tutsa da konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İzmir'in özellikle İstanbul'daki vatandaşların büyük ilgisini gördüğünü söyleyen Sezginer, “Bununla birlikte kentte yeterince arsa üretilememesi, nüfusun zaten kalabalık olan merkezlerde yığılmasına neden oluyor. Aslında İzmir, çevresiyle yeni yaşam alanları üretmeye müsait bir yapıya sahip. Kentsel dönüşüm yapılırken maalesef bina dönüşümü üzerinde duruluyor. Halbuki ada bazında dönüşüm gerçekleştirilirse otopark, sosyal alanlar ve yeşil alanlarla birlikte daha yaşanılabilir bir kente sahip olabiliriz” diye açıkladı.

Konut sektöründe neler oluyor? Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!


Geri Dön