26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde ‘sat-yap’ dönemi bitti!

Gayrimenkulde ‘sat-yap’ dönemi bitti!

Gayrimenkul sektöründe artık ‘sat-yap’ döneminin bittiğini söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bu Türklerin bulduğu mucizevi bir modeldi, ama ömrünü tamamladı'' dedi.



2019 yılını 8.5 milyar TL net aktif değer ve 13.8 milyar TL portföy büyüklüğü ve 88 milyon TL zararla tamamlayan Torunlar GYO, önümüzdeki 3 yıl için 1.7 milyar TL’lik yatırımı hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; gayrimenkul sektöründe artık ‘sat-yap’ döneminin son bulduğundan bahseden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bu Türklerin bulduğu mucizevi bir modeldi, ama ömrünü tamamladı. Artık satışlar üretimin önünde gitmiyor. Bu model sürdürülebilir olmaktan çıktı. O yüzden artık mutlaka ‘sat – yap’a öz kaynağı da eklemek gerekiyor” diye konuştu. Aziz Torun, önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapmayı planladıkları yatırımlarda da grup bünyesinde bulunan stoklardan elde edilecek gelirle hayata geçireceklerinden bahsetti.

PAŞABAHÇE’YE YALI

Grubun elinde 4 milyar TL’nin üzerinde bir konut ve ofis stoku bulunduğundan bahseden Torun, “Yapacağımız yatırımlar ise; Mall of İstanbul’un tamamlanması projesi, Galataport bünyesinde Kemankeş’te bir otel, Paşabahçe’deki arazimize yalı daireleri ve Antalya’da bir otel olacak” açıklamasında bulundu.      

Aziz Torun: İstikrar ve güven gayrimenkulü canlandırır!

Aziz Torun: Borçlarımızı azaltıp, stoklarımızı eriteceğiz!


Geri Dön