19 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Sene içinde iki eşit taksit halinde verilen emlak ve çevre temizlik vergisinde, 2015 yılının ikinci taksiti 1-30 Kasım tarihlerinde veriliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?



Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi her sene aynı dönemde ödeniyor. Sene içinde iki eşit taksit halinde verilen emlak ve çevre temizlik vergisinde, 2015 yılının ikinci taksiti 1-30 Kasım tarihlerinde veriliyor.


Buna göre, emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi? Vergi ödemeleri, bugün mesai bitimi ile birlikte sona erecek. 


Vergi mükelleflerinden hala ödeme yapmamış olan kimselerin, gün içinde ödeme yapmaları gerekiyor. Aksi halde mükellefler vergi cezası ile karşılaşabiliyor.


Emlak ve çevre temizlik vergisi ilçe belediyesine giderek ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehirde olması halinde emlak vergisi PTT aracılığı ile ya da tüm belediyelerden ödenebiliyor.


Ancak taşınmaz bir başla şehirdeyse çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Taşınmazın kullanıcısı kimse vergiden o sorumlu oluyor. Taşınmazın kullanılmaması halinde ise, vergiden muaf olunuyor. 


Ancak kullanılmayan taşınmazın çevre temizlik vergisi muafiyeti için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Aksi halde, vergi için mükellefiyet devam edebiliyor.


20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön