29 / 03 / 2024

Gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alan kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit ödemesi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?



Gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alan kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit ödemesi 1 Mart'ta başlamıştı.


Bu vergilerden kira gelir vergisini, taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler öderken, değer artış kazancı vergisini ise taşınmazını satarak kazanç elde eden kimseler ödedi.


Ancak vergilendirmede bazı istisnalar söz konusu. Kira gelir vergisi için belirlenen istisna sınırının altındaki gelirler vergilendirilmezken, aynı şekilde değer artış kazancı için belirlenen istisnadan düşük gelirler için vergi ödemesi yapılmıyor.


Bu iki vergi için de öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. 25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler için süre 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Dün bu süre sona erdi. Peki, gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?


Gelir vergisi ilk taksit ödemeleri de 31 Mart'ta sona erdi. Vergi için ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında ödenecek.


Vergi; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.




Vergi takvimi Nisan 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön