19 / 03 / 2024

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

''Next Level AVM'yi kendi isteğimizle devrettik'' diye konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni projelerden ve sektördeki son durumdan bahsetti. Erdoğan, ''Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek'' diye konuştu.



Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi başka alanlara odaklanmak için kendi istekleriyle Ziraat Bankası'na varlık borç takas yöntemiyle satıiını gerçekleştirdiklerini belirtti. Erdoğan, "(Bu Çok sayıda banka, müşterisi ile kullandı. Sadece bize özel bir durum değil. Takasta 412 milyon lira düştü borcumuzdan." diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, 2019'un hem ekonomi hem de gayrimenkul sektörü için olum sinyallerin alındığı yıl olduğunu kaydederek, bu seneyi zorluklarla geçirseler de Merkez  Ankara  gibi Türkiye'nin tek parsel üzerinde gerçekleştirilen en büyük karma projesinin tanıtımını düzenlendiklerini kaydetti.

Merkez Ankara'nın tanıtımından sonra ciddi ilgi gördüğünüsözlerine ekleyen Erdoğan, öncesinde yapılan talebin lansmandan sonra yükselttiğinden bahsetti.

Şu anda Merkez Ankara ile Next Level Çayyolu projelerinde satışların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, en zor zamanlarda bile Ankaralı yatırımcıların Pasifik'ten vazgeçmediğini, yüzde 30 ilerleme sağlanan Merkez Ankara projesinde satışa çıkarılan 828 konutun yüzde 35'inin satışının gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Gayrimenkulde 2020 yılının verimli ve iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyleyen Erdoğan, son yıllarda zor dönemler geçiren sektörde, alım taleplerinin durmadığını ancak ertelendiğini, önümüzdeki yıl bu taleplerin alıma dönüşeceğini ifade etti.

Konut faizlerindeki düşüş ve dövizdeki oynaklığın düşmesiyle satışları yükselteceğini söyleyen Erdoğan, kendilerinin ruhsatları alınmış bir projelerinin bulunduğunu ancak henüz ona başlamayacaklarını kaydetti..

Erdoğan, şu anda yapımı süren Merkez Ankara projesinin 1,2 milyon metrekare, Next Level Çayyolu'nda ise 160 bin metrekarelik inşaat alanı bulunduğunu kaydetti.

- "Ekonomiye katkısı yüksek ve döviz getiren lojistik sektörüne girdik"

Gayrimenkulde hayata geçirilmesi planlanan başarılı projeler dışında uzun zamandır ekonomideki dönüşüm stratejilerinden bahseden Erdoğan, yeni hedefler kapsamında kendilerini de yeni sektörlere girmek için araştırmalarda bulunduklarını belirtti. Bu kapsamda katma değeri yüksek, dünya ile iş yapan, ülkeye döviz getiren ve ekonomiye ciddi katkılar sunan sektörlere odaklandıklarını söyleyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bunun neticesinde 2018'de başladığımız çalışmalarımızı 2019'da ete kemiğe büründürme fırsatımız oldu. Lojistik sektöründe önemli bir yatırım yaptık. Pasifik Eurasia ismiyle lojistik firması kurduk. Bu yatırımın bize önemli bir iş imkanı oluşturacağını, ülkemize de önemli bir gelir sağlayacağını düşündük. Ekonomimiz için, ülkemiz için bütün dünya ile ciddi iş birliği anlaşmaları imzaladık. Asya coğrafyasındaki hemen hemen bütün ülkelerle önemli görüşmeler ve stratejiler yürüttük. Bu çerçevede bu görüşmelerin meyvelerini toplamaya başladık."

Erdoğan, büyük çapta taşıma işleri yapan bir platform kurduklarını kaydederek, Pasifik Eurasia'nın ülkenin jeopolitik önemi konusunda önemli işler yaptığını ve yapacağından bahsetti.

Fatih Erdoğan, "Lojistikte Türkiye'yi mevcut konumunun getirdiği avantajla birlikte önemli bir transit merkez haline getirmeyi getirmek, ihracatçılarımızın bugüne kadar kendilerine pazar görmedikleri Asya coğrafyasının tüm bölgelerinde önemli bir altyapı hazırlayarak o coğrafyada iş yapmaları sağlamak istiyoruz. İhracat pazarlarının çeşitlenmesine önem vereceğiz." açıklamasında bulundu.

- "Next Level AVM'yi kendi isteğimizle Ziraat Bankası'na sattık"

Lojistik sektörüne girdikleri için önemli bir projeden de çıktıklarını söyleyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Ankara'nın ilk karma projesi Next Level Ankara'nın AVM kısmının işletmesini üstlenmiştik. 5 yıl boyunca çok önemli bir çalışma yürüttük. Bu kapsamda Ankara'ya önemli katkılar sağladık. Ciddi istihdam ve iş birlikleri oluşturuldu. Fakat biliyorsunuz ki iş dünyasında zaman zaman farklı sektörlerde faaliyet gösterme dönemleri de oluyor. Biz de alışveriş sektöründe daha fazla ilerlememe kararı aldık ve oradaki çalışmalarımızı neticelendirdik."

Daha fazla döviz getiren ve ekonomiye direkt katkı sağlayan alanlara odaklandıklarını yineleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Ziraat Bankası'na varlık borç takas yöntemiyle Next Level projesinin sadece AVM kısmını sattık. Finansal varlık borç takası yetkisini çok sayıda banka müşterisi ile kullandı. Bu işlem sadece bize özel bir durum değil. Bizim gibi çok sayıda şirketle böyle takaslar yapıldı. Devir karşılıklı mutabakatla gerçekleştirildi. Bu takasta 412 milyon lira düştü borcumuzdan."

- "412 milyon TL karşılığında takas gerçekleşti"

Grubun bilançosunun 2019 sonu itibarıyla 2,5 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaşacağını belirten Fatih Erdoğan, halihazırda bulunan inşaat yatırımı büyüklüğünün 1,6 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Şu anda toplam finansal borçlarının 300 milyon liraya ulaştığını ifade eden Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2,5 milyar TL aktif büyüklüğü olan bir gayrimenkul şirketinde 300 milyon liralık finansal borçluluk gerçekten çok düşük rakam. 2020'de aktif büyüklüğümüzü yüzde 40 büyüterek 3,5 milyar liraya çıkarmayı, inşaat yatırımlarımızda da yüzde 35 büyümeyi hedefliyoruz. Finansal borçuluğumuzun sadece 100 milyon lira artmasını bekliyoruz. Satışlarımızdaki artış bizi çok ciddi anlamda memnun ediyor. Merkez Ankara'ya ciddi ve yüksek ilgi var."

AVM'ye ve projedeki bazı ofislere el konulduğuna dair iddiaların gerçek olmadığını belirten Erdoğan, "Merkez Ankara projesinin lansman döneminde bu iddialar bizi şaşırttı. Ofislerin devredilmesi gibi bir şey söz konusu değil. AVM'yi de biz kendi isteğimizle takas ettik." şeklinde konuştu.


Geri Dön