20 / 04 / 2024

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekerek, tapu harcının yüzde 1’inin altına düşürülmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte ayrıntılar... 



Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, konut talebinden yabancıya satışa, arsa üretiminden tapu harcına kadar pek çok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörü için arsa üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Gayrimenkulde tapu harcı yüzde 1’in altına indirilsin önerisi! 

Yeni Akit'ten Buğra Kardan'ın haberine göre; GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektöründe 2023 ile ilgili olumlu bir tablo gördüklerini belirterek, "Hatırlanacağı üzere emtia fiyatlarında ciddi yükselişler, kur noktasında belirsizlikler vardı. Bu belirsizliklerin azaldığını gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Şu anda en önemli konunun enflasyonla mücadele olduğunun altını çizen Mehmet Kalyoncu, ikinci sırada ise maliyetleri yönetmenin önemli olduğunu belirterek "Biz bu yönde önemli adımlar atıldığını müşahede ediyoruz. Biz de hamlelerde bulunuyoruz. Aslında fırsatçılığı önleme adına her sektör kendi üzerine düşeni yapmalı. Biz bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Türkiye ekonomisinin enflasyon noktasında olumlu yönde seyredeceğini öngördüklerini aktaran Kalyoncu, "Tabii önümüzde seçimler var. Bazı yatırım kararlarının seçim sonrasına bırakıldığını anlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

İşte Mehmet Kalyoncu'nun o açıklamaları...


Geri Dön