23 / 04 / 2024

Gaysan Mobilya, Multimo'yla mağazalaşacak!

Gaysan Mobilya, Multimo'yla mağazalaşacak!

30 yıldır mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, Multimo markasıyla perakende sektörüne girdi. Firma 2018'de yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.



Yaklaşık 30 yıldır fonksiyonel mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, 20l7 yılıda Multimo markasıyla perakende sektörüne girdi. Kısa sürede 10 mağazaya ulaşan şirket, franchise sistemiyle büyümeye atağına kalkıyor. Gaysan Mobilya Genel Müdürü Can Özdemir, 2020 yıl sonuna kadar Türkiye genelinde 25 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

 

Son 10 yılda yedi kat büyüyen mobilya sektörü pek çok başarı öyküsüne ev sahipliği yapıyor. 120 ülkeye ihracat yapan sektörde artık şirketler kendi markalarıyla büyüyor. Uzun yıllar üretici yönüyle öne çıkan Gaysan Mobilya da mağazalaşarak büyüme kararı alan şirketlerden biri. Gaysan’ın kuruluş hikayesi, 1980’li yıllarda otomotiv sektörüne dönük üretilen amortisör üretimiyle başlıyor. Şirketin kurucusu Muhsin Özdemir, otomotiv sektörüne yönelik Türkiye’de ilk defa gazlı amortisörü ürettikten sonra, bu parçanın başka nerelerde kullanılabileceğini, hangi pazarlarda yaygınlaşabileceğini araştırıyor ve sonuçta açılır-kapanır amortisörlü yatak sistemleri üreten Gaysan Mobilya markası ortaya çıkıyor.

 

Gaysan Mobilya bugün fonksiyonel mobilya sektörünün lider üreticilerinden biri, şirketin başında ise ikinci kuşak temsilcilerinden Can Özdemir yer alıyor. Uzun yıllardır hem yurtiçinde hem yurtdışında üretim odaklı çalışan şirket, 2017 yılında perakende işine girme kararı aldı. Yeni marka strateji kapsamında 2015 yılından beri ihracat markası olan Multimo'yu, 2017 yılı itibariyle Türkiye pazarında da perakende yüzü olarak konumlandırdı.

 

2018 hedefi yüzde 50 büyüme

 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre ;Şirket, İstanbul Avcılar’da 5 bin metrekarelik kapalı, bin 500 metrekarelik açık alanı bulunan fabrikada üretim yapıyor. Patentli mekanizma üretimleri ve AR-GE çalışmaları da bu fabrikada gerçekleştiriliyor. Ayrıca 2014 yılında açılan ilk yurtdışı üretim yatırımı olan Romanya Bükreş'te yer alan ikinci fabrika da aynı zamanda Avrupa’ya ihraç edilen ürünlerin ana çıkış noktası olarak faaliyet gösteriyor. Üretim kapasitesi ise yıllık 150 bin metrekareye ulaşıyor.

 

Gaysan aslında aynı zamanda bir AR-GE şirketi. Birçok patentli ürünü bulunuyor. Her bir ürün birden fazla fonksiyon içeriyor. Tek ve çift kişilik duvar yatakları, genç odaları, ranzalar ve kanepelerin yanı sıra mutfak ve genel alanlar için de fonksiyonel pratik ürünler bulunuyor. Örneğin TV ünitesi olarak gözüken ünite, gizlenmiş çift kişilik yatağı sayesinde salonu bir anda yatak odasına dönüştürüyor. Ya da duvarda asılı olan resim tablosu, anında bir masaya dönüşebiliyor. Genç odaları için de birçok multifonksiyonel ürün mevcut.

 

Gaysan Mobilya 2017 yılını yüzde 70 büyüme ile kapatmayı planlıyor. 2018 hedefi ise yeni marka ve mağaza stratejisinin de etkisiyle en az yüzde 50 büyümek. Yıllık ortalamada yüzde 30 büyümeyi hedef alan Gaysan’ın 2022 ciro hedefi 25 milyon dolar. Gaysan aynı zamanda önemli bir ihracatçı. Şirketin 2022 ihracat hedefi de 15 milyon dolar. Şirket, bugün, ABD, Şili, Peru, Almanya, Kosova, Lübnan, BAE Dubai, Gürcistan ve Romanya olmak üzere dokuz ülkeye ihracat yapıyor. 2018 yılı için ihracatta yüzde 65 büyüme hedefi bulunuyor, ihracat yapılan ülkelerdeki payı ve ulaşılabilirliği artırmayı hedeflediklerini söyleyen Özdemir, "2020 yılına kadar İngiltere, Kanada ve Hollanda pazarlarında da Multimo markamızla yer almayı hedefliyoruz. Bu anlamda görüşmelerimiz sürüyor. Her yıl artı bir ülke hedefimiz var” diyor.

 

10 mağazası bulunuyor

 

Multimo'nun şu an Türkiye’de, ikisi şirkete ait, sekizi franchise olmak üzere toplam 10 mağazası bulunuyor. Mağazalar; İstanbul’da Masko ve Bağdat Caddesi’nde, Ankara, Tekirdağ, İsparta, Aydın, İskenderun, Kütahya ve Kocaeli’nde yer alıyor. Öncelikli olarak Bursa, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Antalya ve Konya illerinde olmak üzere 2018 yılında altı Multimo mağazası açılması hedefleniyor. 2020 yıl sonunu hedefi ise 25 mağazaya ulaşmak. Franchise sistemiyle büyüyen Multimo’nun corner ve münhasır olmak üzere iki farklı franchise modeli yer alıyor. Her ikisinde de teşhir konseptine uyumluluk zorunluluğu aranıyor. Gaysan Mobilya Genel Müdürü Can Özdemir, bunun haricinde mali şartların esnek olduğunu söylüyor. Sıkı bir yeterlilik değerlendirmesi sonrasında uygun bir maliyet ile faaliyete geçmek, Multimo bayisi olmak mümkün. Gaysan, özellikle 2018 yılında franchise konusuna odaklanmayı planlıyor.

 

Multimo markası sadece hareketli, fonksiyonel mobilyalar üretiyor. Tüm ürünler başta küçük yaşam alanları olmak üzere tüm yaşam alanlarına fonksiyonellik katmayı ve maksimum alan tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Tüketicilere stabil mobilyalar sunmanın çok ötesinde değişen yaşam şekillerine yönelik konforlu yaşam alanları sunduklarını söyleyen Can Özdemir, "Hem dünyada hem de Türkiye'de alandan, zamandan, enerjiden ve maliyetten tasarruf sağlıyoruz. Evlere ve ofis alanlarına yönelik ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra yeni konut projeleri, öğrenci yurtları ve otellere kadar birçok alanda, mobilya sunmanın ötesinde fonksiyonel ve konforlu yaşam alanları hazırlıyoruz” diyor.


Geri Dön