25 / 04 / 2024

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirimi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirimi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ocak, Şubat ve Mart Ayı tüm kiracılarının ödemelerinde yüzde 50 indirim uygulayacak. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında yardımlarına devam ediyor. Destek paketleri kapsamında iş yeri kapanan esnaflardan kira ödemesi almayacak olan Büyükşehir Belediyesi son olarak esnafa destek olmak amacıyla kurumun tüm kiracılarından 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart Ayı kiralarında yüzde 50 indirime gitti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere; Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 2’inci Bileşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlığında Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda toplandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi nden kira indirimi müjdesi!

Mecliste, pandemi döneminde zor süreçten geçen esnaf için destek kararı alındı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup hangi işi yaptığına bakılmaksızın Ocak, Şubat ve Mart aylarında yüzde 50 indirime gidildi. Ek olarak pandeminin ilk gününden bu yana Büyükşehir Belediyesi kiracısı olup, koronavirüse karşı verilen ulusal mücadele kapsamında yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan tedbirler sonucunda kapanan işyerlerinin sözleşmeleri kapalı olduğu süre kadar uzayacak.

BÜYÜKŞEHİR DAHA ÖNCESİNDE PANDEMİDE KAPANAN KİRACILARINDAN KİRA ALMAMIŞTI 

Büyükşehir Belediyesi daha öncesinde kendi kiracılarından kapanan ve servis yapma fırsatı olmayanlardan kira almama kararı almıştı. Böylelikle büyükşehir, yeni destek açıklamasıyla beraber zor günler yaşayan kiracılarına destek vermeye devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Esnafların mağduriyeti giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılardan hangi işi yaptığına bakmaksızın yüzde 50 indirim yapılacak. Kapalı olan iş yerlerinin sözleşmelerinin kapalı olduğu süre kadar uzayacak” dedi.

Gaziantep'te iş yeri kapanan esnaftan kira alınmayacak!


Geri Dön