26 / 04 / 2024

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı.




Anadolu Ajansı'na yer alan habere göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince merkez Şahinbey ilçesinde inşa edilecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, politikalarının merkezinde insanın yattığını söyledi.

 

Bir yıl içerisinde hayata geçirilecek projenin oldukça etkileyici bir eser olduğunu belirten Şimşek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Engellilerin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayabileceklerini belirten Şimşek, hükümetin hedefinin bu noktada tüm engelleri kaldırmak olduğunu, o yüzden pozitif ayrımcılık yaptıklarını da belirtti.

 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bu proje örnek olacak ülkemize. İnşallah diğer kurumlarımızın belediyelerimizin önderliğinde bu merkezlerin sayısı Türkiye’de çoğalacak. Çünkü burada kaynaşma olacak, dostluğumuz daha da pekişecek. Engelli kardeşlerimize yaptığımız projeler ayırdığımız kaynak itibariyle de adaletsizliğin arttığı şu dünyaya örnek olacak. Engelli kardeşlerimiz en son Avrupa şampiyonu oldu. Ampute takımımız bize şunu gösterdi; biz onların önünü açarsak nasıl başarılı olacaklarını herkese gösterdi."

 

 

 

 


Geri Dön