19 / 04 / 2024

Gaziantep Gaziray projesi yıl sonunda tamam!

Gaziantep Gaziray projesi yıl sonunda tamam!

200 milyon liraya mal olan Gaziray projesi 2018 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılacak.



 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatmaya yönelik olarak hazırladığı Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY) Projesi’ne dönük çalışmalar son sürat devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yaklaşık 45 gün önce Grand Kavşağı’nda başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi, bölgenin alt ve üst yapısı yeniden şekillendi.

Gazi şehri, baştanbaşa demir ağlarla örecek GAZİRAY Projesi’yle kara tren hızlı trene dönüşmüş olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY ve hızlı tren hatlarını döşeyerek, Gazianteplilere ulaşımdaki reformun ayak seslerini hissettirecek.

200 milyon liraya mal olan GAZİRAY Projesi kapsamında, güzergah üzerindeki taşınmazlarla üzerindeki yapı ve ağaçları kamulaştıran Gaziantep Büyükşehir, şehrin vizyonuna vizyon katacak proje için, çalışmalara da hız verdi. 

Gazianteplilere ulaşımda alternatifler sunmak amacıyla gece gündüz demeden çalışan Gaziantep Büyükşehir, GAZİRAY projesinde D-400 yolu üzeri ve Grand Kavşağı’nda yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin görüntüsünü değiştirdi. Şehri, 2023 hedefine yakınlaştıracak önemli çalışmalar arasında yer alan GAZİRAY’ın, 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 


Geri Dön