28 / 03 / 2024

Gaziantep ile Şanlıurfa arasına YHT geliyor!

Gaziantep ile Şanlıurfa arasına YHT geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep ile Şanlıurfa arasında yapılacak hızlı tren projesi için sözleşmenin Ocak 2018'de imzalanacağını açıkladı. 



Sabah Gazetesi'ndeyer alan habere göre; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sabah saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. 

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şanlıurfaya bakanlık olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve yatırım rakamının 3 milyar 419 milyon lirası olduğunu aktardı. 

 

 Bakan Arslan açıklamalarına şöyle devam etti;  "Birinci amacımız İstanbuldan başlayarak Gaziantepe kadar ulaşan hızlı tren projesini Şanlıurfaya getirmek üzere çalışmaları başlatmıştık. Şanlıurfa- Gaziantep arası 150 kilometre. Bunun demiryolu kesin projelerinin yapılmasıyla ilgili Temmuz ayında ihaleye çıkmıştık ve ön teklifleri almıştık. Bu ayın 20sinde teknik ve mali teklifleri de almış olacağız. Ocak ayı içerisinde inşallah bitirip sözleşmeyi imzalayacağız. Böylece Gaziantep- Şanlıurfa projesini başlatacağız. Proje içerisinde Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda bir lojistik merkezinin yapılmasının çalışmasını da yapacağız. Şanlıurfa-Mardin arasındaki hızlı tren projesinin ön yeterlilik ihalesini yaklaşık 10 önce yaptık, teklifleri aldık. Onların incelemesi devam ediyor. Yine Şanlıurfanın sanayisini Diyarbakıra bağlamış olmak adına 170 kilometre olan hattın da önümüzdeki yıl içerisinde kesin proje ihalelerine çıkmış olacağız."


Geri Dön