29 / 03 / 2024

Gaziantep İstasyon Parkı hizmete girdi!

Gaziantep İstasyon Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini de İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdi.




Yıllardır miting ve özel kutlamaların yapıldığı İstasyon Meydanı artık daha canlı ve göreselli bir şekilde “Büyükşehir İstasyon Parkı’ olarak Gazianteplilere hizmet verecek. Toplamda 72 bin metre kare alan üzerine kurulan parkın 26 bin metre karesi yeşil alan oldu. Yaklaşık 9 bin metre kare alan olan GAR Meydanı ise yenilerek park alanına dahil edildi. Gazianteplilerin yanında anıtsal ve tarihsel bir degeri olan GAR binası ise daha modrenize edilerek parka ayrı bir güzellik kattı.


Parkın hemen yanı başında bulunan ve terk edilmiş olan eski lojmanlar restore edilip yeniden fonksiyonlandırılarak tarihi değeri açısından yaşatılmaya devam ediliyor. Parkın içinde ayrıca, Devlet Demir Yollar’ından temin edilen gerçek vagon ve lokomotivler kafeteryalara dönüştürüldü.


Lokomotifler alanın konseptine dönüştürülerek meydana canlılık kazandırıldı ve meydanın anısı yaşatılmaya devam ediliyor. Meydanda yapılacak tören ve kutlamalara istinaden, Türk bayrağının renklerini taşıyan asma-germe membranlar da yapıldı.


PARKIN İÇİNDE NELER VAR


İstasyon Parkı içinde ayrıca, Macera(adrenalin) Parkı, Splash Park-Su oyun alanı, çocuk oyun parkları, fitness alanı, koşu yolu, yürüyüş yolları, basketbol, voleybol, çok amaçlı saha, mini halı saha, süs havuzları ve su oyunları, asma-germe rengarenk membranlarla gölgelik alanlar ve oturum alanları, oturma-dinlenme mekanları, restoran-kafe, mescid, büfe-satış birimi, kent mobilyaları da bulunuyor. Alana toplamda 900 adet ağaç, 8 bin adet ağaççık ve çalı da dikildi.


GAR alanına yapılan parkın ilk etabı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile yeniden hayat bulmuş oldu.


İlk etabı biten parkın ilerleyen zamanlarda diğer etaplarıyla bütünleşince İpekyolu güzergahı boyunca Gaziantep halkına kazandırılmış en nitelikli park ve meydanlardan birisi haline gelecek.


 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön