16 / 04 / 2024

Antalya Konyaaltı'nda 2 yeni park hizmete girdi!

Antalya Konyaaltı'nda 2 yeni park hizmete girdi!

Gürsu Mahallesi'nde park yapımı için start veren Konyaaltı Belediyesi, 2 bin metrekare büyüklüğünde iki yeni parkı hizmete açtı.



Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gürsu Mahallesi'nde biri 1500 metrekare diğeri 1100 metrekare büyüklüğünde iki yeni parkı bölge halkının hizmetine sundu. Gürsu Mahallesi 340 ile 349 sokak kesiminde 1500 metrekare alan üzerine inşa edilen park içerisinde 4 adet çatılı ahşap piknik masası, 6 adet bank vatandaşların rahatlıkla kullanımına ve ulaşımına uygun şekilde konumlandırıldığı, 896 metrekare yeşil alan içerisinde bulunan mevcut narenciye ağaçlarının gerekli bakım ve budama işlemleri yapılarak, ilave narenciye ve orkide ağaçlarıyla yeşil dokunun zenginleştirildiği bildirildi.


Gürsu Mahallesi'nde 350 ve 351 sokak kesişiminde bulunan alanın ise yeşil dokuya kavuşturulduğu, volkanik tüf taşının iki rengiyle oluşturulan yürüme yolları, görme engelli vatandaşların rahatlıkla hareket edebilmesi için ikaz-takip karosu, çatılı piknik masası, orta kısımda sekizgen şeklinde oluşturulan meydan ve banklarla park bölge sakinlerinin kullanımına sunulduğu ifade edildi. Alanda çınar ve orkide ağaçları ile gaura, ruelya ve adaçayı gibi çalı gruplarıyla yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.



Habertürk


Geri Dön