19 / 04 / 2024

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.



Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu'nun, "Yeşil alanları imar açmayın, şehrin kalbine bıçak vurmayın" çıkışına, AKP'li Osman Toprak, "Kamulaştırmaya paramız yok" karşılığını verdi. 


Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının 2'nci bileşimi başkanvekili Osman Toprak başkanlığında toplandı. Toplantıda 49 gündem maddesinden 11'i oy çokluğuyla geriye kalan 38 madde ise oy birliğiyle karara bağlandı. 


SUCU: YEŞİL ALANI İMARA AÇMAYIN 


"Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi Büyükşehir Kadıdeğirmeni 2'nci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı nazım imar plan revizyonu" nu içeren maddesine itiraz eden CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, yeşil alanların katledilmesine yönelik kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istedi. 

Sucu, "CHP grubu olarak, bu tür yeşil alanların imara açılmasına kesinlikle karşıyız. Bu uygulama yanlışlıklarla dolu, yeşil alanın binalaştırılmasıyla şehrin kalbine bıçak vuruyorsunuz, birkaç yıl sonra o bölgenin halini düşünmek dahi istemiyorum. Yazıktır, günahtır, şehri yeşil alandan mahrum bırakmayın. 

Bu uygulama hem imar kuralına aykırıdır. Metro'nun çevresi yıllar sonra binalarla çevrilecek. Yeşil alanın yok edilmesini istemiyoruz" dedi. 



Gaziantep Ekspres


Geri Dön