26 / 04 / 2024

Gaziantep, MIPIM Yapı Fuarı'na katılacak!

Gaziantep, MIPIM Yapı Fuarı'na katılacak!

MIPIM Yapı Fuarı'na katılacak Gaziantep, sanayi yatırımlarından sonra gayrimenkul yatırımlarıyla da yatırımcının ilgisini çekmeye hazırlanıyor. 



Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Gaziantep her yıl mart ayında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, 25 bine yakın gayrimenkul profesyoneli ve dünyadaki bütün büyük oyuncularının ziyaret ettiği mipim Fuarı'na bu yıl ilk kez katılacak. 

Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesi esnasında herkesin bu pazarlara erişebilmek için rekabet edeceğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, savaşın hep böyle devam etmeyeceğini ifade etti. Şahin, "Suriye ve Irak meselesi Jnal yoluna girdiği zaman, bölgenin ve Ortadoğu'nun fuar merkezi olacağız. Afrin yeniden yapılanırken, merkez Gaziantep olacak. Cerablus yeniden yapılanırken merkez Gaziantep olacak. Çünkü bu jeostratejik konum ve riskler yönetildiğinde büyük bir fırsata dönüşüyor" dedi. Kalkınmanın yerelde başladığına dikkat çeken Şahin, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için, Anadolu'daki bütün kalkınma hamlelerinin her bir noktasının analiz edilerek, güçlü ve zayıf tarafların ortaya konması gerektiğini ifade etti. Gaziantep'teki kentsel dönüşümün planlanırkemşehrin kültürel kodlarının kentsel dönüşüme ışık tuttuğunu belirten şahin, şehirdeki tarihi dokunun korunacağını ve herkes için bir 'cazibe merkezi' oluşturacaklarını vurguladı.
 


Geri Dön