27 / 04 / 2024

Gaziantep-Nurdağı karayolu sorunu meclis gündeminde!

Gaziantep-Nurdağı karayolu sorunu meclis gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep-Nurdağı karayolundaki problemlere ve yapılması öngörülen duble yolun durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı..



Gaziantep-Nurdağı karayolundaki problemlere ve yapılması öngörülen duble yolun durumu meclis gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Kaplan sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Milletvekili Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Kaplan önergesinde "18 Temmuz 2018 tarihinde Gaziantep-Nurdağı karayolunda minibüs ile hafif ticari aracın hatalı sollama sonucu kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı. Gaziantep-Adana Karayolunda, Gaziantep-Nurdağı arası bir gidiş bir geliş olmak üzere iki şerit olan yol, trafik yoğunluğu, sürücü hataları ve yolun darlığından yıllardır çok sık ölümlü kazalara sebebiyet vermektedir." dedi.

Bu yol sorununun seçim vaatlerinde söz verilmesine rağmen çözülmemiş olduğunu sözlerine ekleyen Kaplan önergesine şu şekilde devam etti: "Ülkemizde şehirlerarası ulaşımda yolların büyük bir çoğunluğunun duble yol yapılmasına rağmen Gaziantep-Nurdağı yolu duble yol yapılmamıştır. Yıllardır program dahilinde olduğu söylenen ancak bir türlü çözümlendirilmemiş, sürekli ertelenmiştir. Artan araç sayısı, trafik yoğunluğu ve sürücü hataları yolun tek şerit olmasından kaynaklı olarak büyük tehlikelere ve kazalara davetiye çıkarmaktadır." Kaplan, bu bağlamda 8 sorusuna yanıt aradı.

Kaplan'ın soruları

1- Tüm Türkiye’de geniş ve duble yollar yapılmasına rağmen Gaziantep-Nurdağı yolunun yapılmamasının gerekçesi nedir?

2- 2002’den bu yana duble yol yapmakla övünen Hükümetiniz, 16 yıldır bu yolu neden göz ardı etmektedir?

3- Her defasında yapılma sözü verilen, ancak bir türlü yapılmayan Gaziantep-Nurdağı “duble yol” yapımı için net bir karar çıkmış mıdır?

4- Bahsi geçen güzergahta halen “tek şerit” olarak hizmet veren yolun “duble yol” olarak hizmet verecek hale getirilmesi için bir projeniz var mıdır?

5- Bir projeniz varsa; bu proje hangi tarihte başlayıp hangi tarihte bitirilecektir?

6- Gaziantep-Nurdağı karayolunda yaşanan trafik kazalarını azaltmaya ve yolun iyileştirilmesine dönük tedbirleriniz var mıdır? Varsa nelerdir?

7- Bugüne kadar bahsedilen güzergahta kaç trafik kazası olmuştur? Kaç ölümlü kaza gerçekleşmiştir?

8- Bu yolda can ve mal kaybı yaşanması durumunda Bakanlığınız kazanın sorumluluğu alınacak mıdır?
 


Geri Dön