25 / 04 / 2024

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..



Denizli Karahayıt taki altyapı sorunu meclis gündeminde!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedellere ve altyapı yatırımı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Basmacı sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Basmacı önergesinde "Denizli yöresinde Pamukkale ve Karahayıt turizm yönünden oldukça önemlidir. Yılda yaklaşık olarak 2 milyon kişi bölgeyi ziyaret etmektedir. Karahayıt bölgesi termal su yönünden potansiyeli oldukça yüksektir. Karahayıt bölgesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından termal (sıcak)suyla ilgili alt yatırım çalışması yapılmadığı gibi son zamanlarda bölgede bulunan pansiyon,otel gibi ticari işletmelere abonelik de verilmemektedir.Ayrıca sıcak su kullanan işletmelerden çok ciddi bedeller istendiği tarafımıza iletilmektedir." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


Soru 1-Turizm bölgesi olan Karahayıt'a sıcak su kullanımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından niçin alt yapı yatırımı yapılmamaktadır? Alt yatırım çalışmaları yapılmadan Karahayıfda sıcak su kullanımı için yüksek bedellerin istenmesi doğru mudur?


Soru 2-Sıcak su kullanımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi niçin işletmelere abonelik vermemektedir?


Soru 3-Mevcut işletmelerden sıcak su kullanımı için ne tür bedeller istemektesiniz? Bu bedeller yüksek değil midir? Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından istenen yüksek bedeller mevcut işletmelerin kapısına kilit vurmalarını gerektirmez mi?


Soru 4-Sıcak su kullanımı için mevcut işletmelere yapılan tebligatlarda bulunan süreleri uzatmayı düşünüyor musunuz?


Soru 5-Zor şartlarda ayakta kalmayı başaran turizm işletmelerinin sıcak su kullanımlarından oluşan mağduriyetlerini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?




Geri Dön