28 / 03 / 2024

Gaziantep Safari Parkı açıldı!

Gaziantep Safari Parkı açıldı!

Türkiye'nin ilk Safari Parkı, yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde açıldı. Vatandaşlar açılışa yoğun ilgi gösterdi...




Türkiye'nin ilk Safari Parkı, yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde açıldı.


 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayan parkı ve içerisindeki hayvanları görmek isteyen vatandaşlar açılışa yoğun ilgi gösterdi.

Çeşitli ülkelerden gelen öğrenci gruplarının gösterilerde bulunduğu açılışta, palyaço ve maket gösterileri de sunuldu.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Daha güzel, daha temiz bir Gaziantep için çalıştıklarını kaydeden Şahin, "Yüce mevlamın yarattığı güzellikleri, tüm canlıları, böceğiyle çiçeğiyle çocuğuyla beraber, doğayı bozmadan yarınlara taşımak istiyoruz" dedi.

BİRLİKTE YAŞAYARAK İNSANLARA DERS VERİYORLAR

Dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturdukları Safari Park'ta 25 çeşit hayvanın birlikte yaşadığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Devesiyle, geyiğiyle, kartalıyla, 25 çeşit hayvan burada birlikte yaşıyor. Aslında insanlara da ders veriyorlar. Gönlünüzü geniş tuttuktan sonra, güzel şekilde nasıl birlikte yaşanabileceğini, kafeslere ihtiyaç olmadığını, birbirinin alanına izin verince ne kadar mutlu olduklarını bize gösteriyorlar. Onların bize verdiği dersle; daha güzel, daha yaşanabilir bir Gaziantep için çaba gösteriyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de çocuklara, "Türkiye'nin geleceğisiniz, teminatısınız. Milli irade sizlere emanet edildi. Sizlere güveniyoruz" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdiğini söyledi.

Vali Ali Yerlikaya da çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak, çocuklardan gelecekte Türkiye'nin, dünyanın en çağdaş devletleri arasında yer alması için çalışmalarını istedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri hayvanat bahçesi ve Safari Parkı’nı özel tasarlanan araçlarla gezdi.

SAFARİ PARK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan Safari Park'ta, deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 25 türde yaklaşık 250 hayvan, doğal ortamlarında serbestçe dolaşıyor.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazide inşa edilen parkta, vatandaşlar özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanları doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı buluyor.

 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön