23 / 04 / 2024

Gaziantep Yazıcık Konutları'nın açılışı yapıldı!

Gaziantep Yazıcık Konutları'nın açılışı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı da ziyaret etti ve Yazıcık Konutları'nın da açılışını yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bilim adamlarının 2030'a kadar 7 şiddetinde büyük bir depremin olacağına dair uyarılarda bulunduğunu belirterek, "İnşallah gelecek yıldan itibaren her yıl kentsel dönüşüm en az 500 bin binayı dönüştüreceğiz. 15 sene kadar buna ısrarla devam ettiğimizde, biz de ileri düzey deprem bölgesi olan ülkeler gibi çok rahat edeceğiz." dedi.


Özhaseki, Fıstıklar Mahallesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, belediyeciliğin insanlara hizmet üretmek adına önemli bir kanal olduğunu belirterek, görevini layıkıyla yerine getiren herkesin hayırla yad edileceğini söyledi.


Türkiye'deki özellikle 1960-70'li yıllarda göreve gelen belediye başkanlarının bir kısmının çok popülist ve ideolojik davrandıklarını anlatan Özhaseki, "Ne yazık ki kendi yandaşlarını içeriye doldurup bankamatik memurlarını oluşturdular. Çalışmadan yıllarca maaşlar verildi. Allah'a hamdolsun 1994'te bir devrim oldu ve değerli Cumhurbaşkanımız göreve geldi. Onun ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde hizmet belediyeciliğinin dönemi başladı." dedi.


Mazeret üretmeden, insanları ayırmadan belediyelerin hizmet üretmesi gerektiğini, AK Parti iktidarında bu anlamda çokça güzel örneğe rastlandığını dile getiren Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesi olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:


"İstanbul için bu tehlike daha büyük. Bilim adamları yakın bir gelecekte 2030'a kadar 7 şiddetinde büyük bir depremin olacağını söylüyor. Bilim adamları bunları söylerken bizlere vazifemizi hatırlatıyor. O yüzden dönüşümleri yapmamız lazım. Bu açıdan elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah gelecek yıldan itibaren her yıl kentsel dönüşüm en az 500 bin binayı dönüştüreceğiz. 15 sene kadar buna ısrarla devam ettiğimizde, biz de ileri düzey deprem bölgesi olan ülkeler gibi çok rahat edeceğiz. Japonya'da insanlar deprem olunca sokaklara dökülmüyor, onu beşik gibi kabul edip oturup bekliyorlar. Elin oğlu bunu yaptıysa biz çok daha rahat yapabilecek gücümüz var. Allah'ın izniyle bu alanda doğru işler de yapıyoruz."


Özhaseki, Türkiye'nin önemli işleri başarırken bin bir türlü sıkıntılarla da uğraştığını belirterek, şunları kaydetti:


"Hiç bir şekilde keyifli, oturarak 'Türkiye'de neler yapalım' diye güle oynaya tartışarak çalışamıyoruz. Yerin altında ve üstünde fıkır fıkır terör örgütleri kaynıyor. Belalar bitmek bitmiyor, Türkiye üzerinde hesapları olanların hesapları bitmiyor. İlk iktidara geldiğimiz günden bu yana bakın neredeyse her sene bir bela var. En son hadiseleri de zaten gördük. Şükürler olsun tüm sorunların altından kalktık. Aslında bu belalardan birisi batılı ülkelerden herhangi birisininde yaşansa emin olun o ülke hiçbirinin altından kalkamaz."


- Referandum süreci


Referandum sürecine de değinen Özhaseki, tüm seçimlerin anası gibi olacak bir seçime yaklaşıldığını vurguladı. 


Yeni sistemle birlikte kavgalı ortamın sona ereceğini, istikrarın sağlanacağını anlatan Özhaseki, "Bu iki başlılık ve bu kavgalar artık bitmeli. Rahmetli İnönü ile Atatürk'ün kavgasını okuyanlarınız var mı? Bilenleriniz var, birbirlerine küs öldüler. Rahmetli Özal, getirdiği başbakanlarla kavga etti. Yurt dışında Türkiye'yi kimin temsil edeceği kavga meselesiydi. Niye bunu çekelim. Şu an Cumhurbaşkanının 2,5 sayfalık yetkisi var Anayasa'da. 'Hiçbir şeyden yargılanamaz, hesap vermez'. Bu kavgaların bitmesi lazım. Bir gemiyi bir kişi idare eder." diye konuştu.


İstikrarın olmadığı hiçbir yerde büyük yatırımların olmayacağına işaret eden Özhaseki, o yüzden referandumdan sonra Türkiye'nin önünün açılacağını sözlerine ekledi.


Özhaseki, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer ve Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra diğer ilgililerle parkın açılışını gerçekleştirdi.


Kentte çeşitli temaslarda bulunan Özhaseki, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı da ziyaret etti ve Yazıcık Konutları'nın da açılışını yaptı. 


AA




Geri Dön