27 / 04 / 2024

Gaziantep Yazıcık Konutları'nın temeli atıldı!

Gaziantep Yazıcık Konutları'nın temeli atıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak olan Yazıcık Konutları'nın temeli törenle atıldı. Şahinbey Belediyesi, kamulaştırıldıktan sonra yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmaya devam ediyor.



Kentsel dönüşüm çalışmalarına 5 bölgede devam eden Şahinbey Belediyesi, kamulaştırıldıktan sonra yıkılan evlerin yerine yenilerini yapmaya devam ediyor.


Yazıcık Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile vatandaşlar katıldı.


Şahin, törende yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün önemine dikkati çekerek, "Şahinbey Belediyemize yaptırdıkları bu konutlar için teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm ülkenin gelişmişliğini gösterir" ifadelerini kullandı.


Tahmazoğlu ise kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirtti.


İlçe nüfusunun göç nedeniyle yüksek oranda arttığını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:


"Kentsel dönüşüm şu an sadece Türkiye 'nin değil dünyanın gündeminde olan bir meseledir. Şahinbey'in nüfusunda son 5 yıldaki artış Suriyelilerin de katılmasıyla 330 bin kişi oldu. Bu kadar insana konut yetiştirmek, iş imkanı sağlamak gerçekten kolay değil."


Bugüne kadar 4 bin 492 evin kamulaştırmasını yaptıklarını anımsatan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüme 315 milyon lira harcama yaptıklarını vurguladı.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 162 dairenin ve 15 işyerinin yer aldığı Yazıcık Konutları'nın temelini attı.


AA


Geri Dön