28 / 03 / 2024

Gaziantep'e 1.1 milyar TL'lik yatırım müjdesi!

Gaziantep'e 1.1 milyar TL'lik yatırım müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada Gaziantep'e 1,1 milyar TL'lik yatırım müjdesi verdi.




Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Projesi’ne ilişkin “ortalama 1.1 milyar TL yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırım şehre geliyor” dedi. 


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fıstık Park'ta düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.


Şahin, toplantıda, 6 Nisan Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Gaziantep’e geleceğini belirterek, “Aslında Gaziantep’e verilen değeri, kıymeti gösteriyor. 81 ilde şu anda büyük bir kampanya yapılıyor, hiçbir ilde şu anda temel atma töreni falan yok. Yalnızca Gaziantep’e özel bir program yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın geldiği yerede sayın Başbakanımız gitmiyor genelde. Başbakanımız’ın gelmesinin nedeni de 15 yıllık dönemin ve özellikle son dönemin en güçlü devlet yatırımlarından bulunduk” dedi.


BARAJ BİTİNCE SU FİYATLARI AŞAĞI ÇEKİLECEK


Konut ve ulaşımın şehrin büyümesi noktasında en önemli alan olduğunu anlatan Şahin,  TOKİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı’ndaki en büyük projelerin Gaziantep projeleri olduğunu belirtti.


Başbakan tarafından perşembe günü gerçekleştirilecek toplu açılışlar içerisinde temeli atılacak ve Gaziantep’in 50 yıllık su sorununu çözmesi  planlanan “Düzbağ Projesi”nin de bulunduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:


“Enerjisa’dan teknik olarak çıkan verilerde Türkiye’nin iki, Avrupa’nın 30 katı büyüyor Gaziantep. Bu çok daha büyük yatırımları yapmamız gerektiğini bize zorunla hale getiriyor. Düzbağ Projesi’ni götürdüğümüzde bunun herkesin kazanacağı bir proje olduğunu söyledik. Şu anda Düzbağ olmadığından dolayı Büyükşehir Belediesine bu işin maliyeti yıllık 120 milyon TL. Bu para Büyükşehir Belediyesinin cebinde kalsa en azından 5 tane kavşağı yapmamız anlamına geliyor. Su fiyatlarımız şu anda Türkiye’de ilk 5’te. Bu baraj bittiği zaman 4’te bir su fiyatlarını aşağı çekeceğiz. Bizim suyumuz sert. Bu gelen su şişe suyu şu andaki bu içtiğimiz şişe suyu kalitesinden daha kaliteli bir su. Çok temiz bir su geliyor, cazibeyle geliyor, 120 kilometreden geliyor ve yalnızca döşenen boru maliyeti 300 milyon TL, ortalama 1.1 milyar yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırım şehre geliyor.”


Gaziray ihalesinin tamamlanarak tesliminin yapıldığını bildiren Şahin, hayırlı olmasını temenni etti.


ŞANTİYELERE ELEKTİRİĞİN BAĞLANMASI KARARI


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerjisa, TEDAŞ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan temsilcilerin katıldığı önemli bir toplantı yaptıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:


“Özellikle iki konu çok önemli. Birincisi inşaat sektöründü ruhsat almayla ilgili. Daha hızlanmasıyla ilgili gelen bir talep vardı. Ama bürokratik işlemin yavaş gittiğiyle ilgilide genel bir şikayet vardı. Biz bunu çözmek için ‘ruhsat çalışması devam ediyor’ şeklinde bir dilekçe verildiği zaman şantiye elektiriğini bağlanma kararı aldık. Bu çok önemli, çünkü altı ay şantiye elektriğini bağlamak için beklediğinde inşaatın her işi bitiyor bundan dolayıda zaman kaybediyor. Bizim çok hızlı büyümemiz lazım. İnşaat sektörü bizde 230 sektörü tetikleyen büyüme gücümüz bu kararı aldık. Şimdi enerjisa bir yönetim kurulu kararı alacak ve inşaat mütahitleri, mühendisler, inşaatçılar, sektörün içerisindekilerin 6 ay öne gelecek şekilde yatırımını hızlandıracak bir karar oldu. İkincisi biz geçen ay Mecliste çok önemli bir karar aldık. Şantiye suyu bağladığımız arkadaşlarımızın fiyatını eşitledik. Çünkü şantiye suyuyla normal abone suyu arasında yüzde 25 fark var. Bunu yüzde 20 aşağı çektik, birim fiyatını eşitledik.  Özellikle ruhsatı olmayan evlerle ilgili aldığımız kararla sularını bağlıyoruz, fakat elektiriklerini bağlayamıyorduk. Çok sayıda bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde olupda elektiriği olmayan abone sahiplerinin derhal bize gelmesi, enerjisa ve Büyükşehir’e başvurarak bizim onları yönlendirmemiz de onların elektirik almalarını sağlayacak ortalama bir çözüm bulduk.“


ARTAN PARAYLA KENTE DAHA FAZLA PROJE KAZANDIRILACAK


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de 2015 yılında seçime giderken Gazianteplilere önemli sözler verdiklerini, bunlar arasında yatırım bütçesi en büyük olanlardan birinin kentin su kalitesini artıracak Düzbağ Projesi olduğunu hatırlattı.


Söz konusu projenin Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 6 Nisan'da temelini atacaklarını anlatan Şimşek, halihazırda ciddi enerji harcaması yapılarak kente su ulaştırıldığını vurguladı.


Düzbağ Projesi ile suyun kente cazibeyle geleceğini, böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin enerji masraflarının azalacağını ifade eden Şimşek, artan parayla kente daha fazla proje kazandırılacağını kaydetti.


AK Parti Genel Sekreteri Gül ise Düzbağ Projesi’nin ülke ve kent için çok önemli olduğunu vurgluyarak, 1 milyar’ın üzerindeki yatırımla Gaziantep’in ucuza su içeceğini kaydetti. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön