25 / 04 / 2024

Gaziantep'e hızlı tren müjdesi!

Gaziantep'e hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin yeni projeler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, bölgeye hızlı tren geleceğini söyledi.



Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin yeni projeler hakkında bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'in çok büyüyüp, geliştiğini onun için de havalimanı terminalinin yetmediğini, beş tane körüğü olan, 5 milyon yolcu kapasiteli muazzam bir terminal daha yapacaklarını ve Mayıs ayında da ihalesine çıkacaklarını açıkladı.


Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ Barajı’nın temelleri düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’e hızlı tren geleceğinin müjdesini verirken yeni bir havaalanı yapılacağını duyurdu. 


Gaziantep’in ihracatı 650 milyondan 6,5 milyara yükseldi

Gaziantep’e 14 yılda 22 milyarlık yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Gaziantep daha fazlasına layık. 2002’de Gaziantep 650 milyon ihracat yaparken, bugün 6,5 milyar ihracat yapan bir şehir oldu. Ankara’yı geçti. Gaziantep’e yakışır, çünkü Gaziantep’in insanı çalışkan, girişimci, kendi işini yapmayı bilen bir şehir. Gaziantep’te 4 tane Organize Sanayi Bölgesi oldu. 3 tane üniversite oldu ve şimdi muazzam bir kongre ve fuar merkezi yapılıyor. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız 50 bin konutluk yeni bir Gaziantep kuruyor. Yapacak çok şey var. 14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Engelleri aşa aşa bu işleri yaptık. Şeytan taşlamadan vakit kaldıkça da Türkiye’ye bu muazzam eserleri kazandırdık” dedi.


AK Parti laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir parti

“107 kilometre kuzeyden güneye Kahramanmaraş’a kadar oradan Düzbağ’dan Gaziantep’e su gelecek” diyen Yıldırım, “Artık elektrik motorlarıyla suyu çekip sizin musluklarınıza gelmeyecek. Bu ne demektir? Daha ucuza su gelecek. Çünkü artık elektriğe motora gerek yok. dağdan gelecek sonra evlere dağıtılacak. AK Parti laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir partidir” şeklinde konuştu.


Gaziantep ensar şehirdir

Gaziantep’in bir ensar şehir olduğu vurgusu yapan Yıldırım, “Buraya gelip size bir takım yalan-yanlış bilgiler veriyorlar. Efendim Suriyeliler şöyle olacak, böyle olacak, kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, külliyen iftira. Gaziantep ensar şehirdir. Zorda ve darda kalanlara kucak açtınız. Düşünebiliyor musunuz, kim o doğduğu, büyüdüğü, evini barkını bırakıp buraya gelir. Hiç birimiz yapar mıyız? Can korkusu yoksa, hayat tehlikesi yoksa kim düzenini bozup gelebilir. İşte bu kardeşlerimiz canlarını kurtarmak için sığınacakları emniyetli bir yer aradılar. Dünyada onlara kucak açan asaleti tartışılmaz Türk milleti oldu, Gaziantep oldu. Bağrımıza bastık ve şimdi de Türkiye olarak Suriye’deki sorunları çözmek için, Fırat Kalkanı ile Gaziantep’i, Kilis’i ve siz değerli vatandaşlarımızı füzelerden, roketlerden korumak için oralara gittik, oraları da düzene soktuk” diye konuştu.


Yalanla-dolanla bu işler olmuyor

Kılıçdaroğlu’na “Sen bu işlerden anlamazsın” diyerek yüklenen Başbakan Yıldırım, “Git sen kahvecilerle otur onlara yalanlarını anlat. Neymiş, efendim evet çıkarsa 17 Nisan’dan sonra kahveler kapanıyor, haberiniz olsun. Efendim taksicilerle, servis şoförleriyle oturuyor, bakın taksit ruhsatınız iptal ona göre diyor. Onun bu yalanlarını dinleyen Gaziantep’in taksicileri havaalanından buraya kadar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Bizi karşıladılar. Demek ki yalanla-dolanla bu işler olmuyor. Dürüst olmamız lazım, millete doğruları söylememiz lazım. Yoksa aşağı mahallede bir yalan söylersiniz, yukarıya gelir unutursunuz, başka bir yalan söylersiniz. Biz 14 yılda 350 kilometre tünel yaptık. Bunların yalanlarını üst üste koy 350 kilometreyi geçiyor” ifadesini kullandı.


Düzbağ Barajı’nın maliyeti 1 milyar 250 milyon

Düzbağ Barajı’nın maliyetinin 1 milyar 250 milyon olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bu ne demek biliyor musunuz? Bu projeleri Türkiye AK Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu. Böyle bir milyarlık projeyi en temel ihtiyaçlarını göremiyordu, sağlık hizmetini vermiyordu, memurların maaşını zorla ödüyordu. Çünkü paraların yüzde 85’i faize gidiyordu. Onun bunun cebine giriyordu. Şimdi ne kadar yüzde 8,5 faize veriyoruz. Gerisini nereye veriyoruz, Düzbağ projesine, Gaziantep çevre yoluna, Gaziray’ın yapımına veriyoruz. Gaziantep, İskenderun, Hasyol tüneli yapımına veriyoruz. Gaziantep’in ve Şanlıurfa’nın oto yolunu yaptık” ifadelerine yer verdi.


Gaziantep’e hızlı trende gelecek

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantep’e hızlı trende gelecek. Nurdağı’na kadar geldi ve bu tarafa doğru dönüyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda Gaziantep’i Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar inşaatını yapacağız, oradan da Gaziantep’e bağlayacağız. Gaziantep çok büyüyor ve gelişiyor. Onun için havaalanı terminali yetmiyor. Şimdi 5 körüğü olan 5 milyon yolcu kapasiteli muazzam bir terminal bir terminal yapıyoruz ve Mayıs ayında da ihaleye çıkarıyoruz. Birecik-Nizip yolunu da duble yol yapıyoruz. Gördüğünüz gibi işler tıkır tıkır gidiyor. Bir yolları yaptık böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Ama yapamadığımız bir yol kaldı. Onu da siz yapacaksınız, oda demokrasi yolu, Anayasa yolu. 16 Nisan’da 1982 yılından kalan tek yolu oto yola çevirmeye hazır mısınız? Otoyol olduğu zaman engel yok, basıyorsun, gidiyorsun. Kılıçdaroğlu’nun 82 model arabası artık işe yaramıyor. Yeni araba lazım, yeni araba için yeni yol lazım. Bırakalım o nostalji yapsın, biz işimize bakalım. Her şey Gaziantep için, her şey Türkiye için. Bu halk oylaması geçmişte olduğu gibi sizin zaferiniz olacak. AK Parti’nin başarısında en büyük payı kadınlar alacak. Sizlere güveniyoruz.”


Gaziantep’in sürekli büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu, “Gaziantep’i yem yeşil yapacağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yaklaşık 1 milyon 800 bin TL yaklaşık 2 katrilyon Gaziantep’e yatırım yaptık. Bir dünya şehri oluyor. Gaziantep’in gelecekte su ihtiyacını karşılamak için bunun temelini atıyoruz. Bu barajın maliyeti 1 milyon 250 milyon TL. Gaziantep’e ne yapılırsa yeridir. İstanbul’da hasırlık hayaller gerçek oldu. Avrasya Tüneli,  Marmaray  ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptık. İzmir-İstanbul arası otoban yapılıyor ve iki şehir arasındaki mesafe 3 saat olacak. Biz siz ne derseniz evet diyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan törene Başbakan Binalı Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Nejat Koçer, Abdülkadir Yüksel, Şamil Tayyar ve diğer davetliler katıldı. 



Gaziantep'te Sabah


Geri Dön