19 / 04 / 2024

Gaziantep'e Ramada geliyor!

Gaziantep'e Ramada geliyor!

Gaziantep, son dönem turizmdeki yükselişiyle dikkat çekiyor. UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te artık her mevsim turist var.



Para Dergisi’nde yer alan habere göre; Kente gelen turist sayısı artışına paralel olarak yeni otel yatırımları da artıyor. Duyduğumuza göre, otelcilikte bir dünya devi olan Wyndham Otel Zinciri'nin alt markası olan Ramada, Gaziantep'te otel işletmek üzere sözleşme imzalamış. Âli Fuat Cebesoy Bulvarı üzerindeki eski otogar alanında inşa edilen otel, Ramada Plaza adıyla gelecek yıl Mayıs'ta açılacakmış. Kentin tanınmış iki ailesinin ortaklığında kurulmuş bir şirket olan Aytat Petrol ve Otelcilik Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin açacağı otel, iki bloktan oluşacakmış. Otelin 230 odalı olması planlanırken, 14 toplantı ve bin 980 metrekarelik balo salonu ve 3 bin metrekarelik spa alanıyla ülkemizin en büyük kongre merkezi olacağı iddia ediliyormuş. Projede ayrıca 12 bin metrekarelik ofis plaza alanı da mevcutmuş.

Aytat'ın ortakları Nizamettin Aydın ve İbrahim Tatlı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Nizamettin Aydın yürütüyor. Enerji, gıda, otomotiv başta olmak üzere pek çok alanda faaliyeti olan şirketin, turizmdeki ilk yatırımı Ramada Plaza olacak. Projenin danışmanlığını iseTurizoom International Hotel Management yapıyor. Firmanın iş Geliştirme Koordinatörü ilke Ferit Demirbilek'in arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs'a verdiği bilgiye göre, Aytat, Ramada markasıyla 20 yıllığına işletme sözleşmesi imzalamış.


Geri Dön