19 / 04 / 2024

Gaziantep'te 14 Bin Konut Projesi'nin kura çekilişi başladı!

Gaziantep'te 14 Bin Konut Projesi'nin kura çekilişi başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki konut ihtiyacının giderilmesi gerekçesiyle yaptırdığı 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekilişi başladı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekilişi başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki konut ihtiyacının giderilmesi gerekçesiyle yaptırdığı 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekilişi başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Talat Özkarslı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, projenin 18 Ağustos tarihinde yapıldığını, 15 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında ise başvuruları kabul ettiklerini vurguladı.

Projenin ilk etabındaki Kuzeyşehir ile Güneyşehir bölgelerinde bulunan 860 konutun kura çekilişlerini yapacaklarını dile getiren Güzelbey, "Bu kura çekimi için yaklaşık 9 bin 60 başvuru gerçekleşti. 562 başvuru, şartlarını karşılamadığı için geçersiz sayıldı. Bugün yapacağımız kura çekimi Kuzeyşehir için olacak. Bunun dışında engelli, gazi ve şehit yakınlarımız için de kuralarımız çekilecek." diye konuştu.

Gaziantep te 14 Bin Konut Projesi nin kura çekilişi başladı!

Gazi ve şehit yakınlarını ile özel bakıma ihtiyaç duyan vatandaşların iki torbadan çekilişe koyacaklarını aktaran Güzelbey, şunları söyledi: "Birinci torbadan herkesin kurası gerçekleşecek. Daha sonra ikinci torbayı engelli, gazi ve şehit yakınları için yine gerçekleştireceğiz. Eğer birinci torbadan konutuna ulaşmışsa engelli, gazi ve şehit yakını ikinci kura geçersiz sayılacak. Birinci torbada çıkan konut kabul edilecek. Burada ekstra bir şans vermiş olacağız. Yani, yüzde 10 engelliler için bir konut sayısı belirledik. 3+1 için de 159 konutun kurası çekilecek. Bugün 370+7 kura çekimimiz gerçekleşecek. Önce asil hak sahipleri için kuralarımız çekilecek. 5'inci noterimiz bugün bizlere eşlik ediyor. Daha sonra da yedek üyeler için kura çekeceğiz. Asil olanlar için ön satış sözleşmesini imzalamaları için GAZİ KONUT Ofisi'ne davet edeceğiz. Bu başvurular, ön satış sözleşmesi imzalandığında evraklar da tamamlandığında süreç devam edecek. Eksik evrakları olup da tamamlayamayan kişiler için yedeklerden asile geçişler olacak."

Konut hakkında bilgi veren Güzelbey, zeminle birlikte 5 kat olarak yapılan binaların balkonların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına kıyasla daha büyük olacağını dile getirdi.

Güneyşehir'e 5 bin 615 ve Kuzeyşehir'e 2 bin 647 olmak üzere 8 bin 462 başvurunun yapıldığı proje kapsamında hayata geçirilecek 2 bin 795 konut ile 20 bin kişiye sıcak yuva olacak.

Kura çekilişleri yarın da sürecek.


Gaziantep'e 14 bin yeni konut müjdesi!

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!


Geri Dön