23 / 04 / 2024

Gaziantep'te 27 akıllı kavşak hizmete girdi!

Gaziantep'te 27 akıllı kavşak hizmete girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ilk yılını tamamlayan Fatma Şahin, ulaşım başta olmak üzere, sağlık, eğitim, kentleşme, turizm, sosyal yaşam ve altyapı gibi birçok alanda yenilik yaptı.



5 Köprülü kavşak daha

Büyükşehir belediyesi, daha önce 16 olan köprülü kavşağa iki köprülü kavşak daha yaptırdı. İbrahimli, Emek, Sarıgüllük ve Pancaıiı mahallelerden Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ne gidiş ve gelişleri kolaylaştıran köprülü kavşakların yapımı tamamlanarak araç trafiğine açıldı. 


Başkan Şahin, 2015 yılı içerisinde 5 köprülü kavşak daha yapılacağını söyledi. Bu köprülü kavşakların Naci Topçuoğlu Bulvarı Beykent TOKİ/ Araban yolu, Erdem Koleji, Dedeman ve Şehirgösteren Mahallesi'nde yapılacağını vurgulayan genişletme ve iyileştirme çalışmalarının da yaz boyunca süreceğinin altını çizdi.




Genelde insan odaklı projeleri ile ön plana çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelişen ve büyüyen şehrin ilçelerine ve köylerine de hizmet götürmekte büyük bir gayret gösterdi. Sığınmacı Suriyelilerin yanı sıra artan nüfus yapısı ve genişleyen yerleşim birimine rağmen Gaziantep'in en ücra köşesine hizmet götüren Fatma Şahin, bu süre içinde çözümlenmeyen imarlı arsaları çözerek kamulaştırma adına önemli mesafe kat etti. 



İLÇELERİN SORUNLARI ÇALIŞTAY'A TAŞINDI 

Göreve geldikten hemen sonra ilçelerde birer çalıştay yapan Şahin, ilçelerin altyapı ve üstyapı sorunları başta olmak üzere birçok sorunlarını masaya yatırdı. Teknik ekibi ile ilçeleri tek tek dolaşan Şahin, belediye başkanlarının yanı sıra STK temsilcileri ve vatandaşlardan da ilçeler ile ilgili bilgiler aldı. 



Daha sonra kent merkezinde esnaf grupları ve STK temsilcileri ile görüşen Şahin, meslek gruplarına göre ortak kararlarla çözüm önerileri sundu. 



AKILLI KAVŞAKLAR HİZMETE GİRDİ 

Kentin değişik bölgelerinde 27 kavşakta kamera montaj sistemi ile trafik yönetim merkez binası kısa süre içinde hizmete girdi. Diğer kavşaklardaki altyapı ekipmanlarının da hazır olduğuna işaret eden Şahin, 6 kavşakta ise planlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İlk etapta 27 kavşağın bu şekilde inşa edildiğini ifade eden Başkan Şahin, bu kavşaklar ile ulaşımdaki trafik akışında yüzde 30 dolayında iyileşmenin olduğunu kaydetti. AVM'nin yıkılma haberini verdikten sonra ilk balyoz yine Fatma Şahin ve AB Bakanı Volkan Bozkır tarafından birlikte vuruldu. 



ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ KURULUYOR 

AB'nin 10 milyon Euro desteğiyle projenin yüzde 90 bütçesini karşılayacağı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" de Gaziantep'te kurulacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile yapılan başvuru 4 aylık yoğun bir çabadan sonra sonuç verdi. AB-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü'nün Gaziantep'te kurulmasına karar verildi. 

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle yapılan girişim sonucunda AB, Gaziantep'te kurulacak Arkeoloji Enstitüsü için 10 milyon Euro'luk hibe fon kullanılması kararını aldı. 



Habertürk Ek


Geri Dön