19 / 04 / 2024

Gaziantep'te altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICA'dan kredi alınacak!

Gaziantep'te altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICA'dan kredi alınacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni altyapı projelerinde kullanmak amacıyla Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan alınacak 275 milyon TL kredinin sözleşmesini imzaladı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında çok önemli bir kredi anlaşması imzalandı. Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar aldığı en yüksek kredi miktarını içeren anlaşma Suriye'deki iç savaş nedeniyle göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi için kullanılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İller Bankası ve JICA arasında yapılan anlaşmayla tahsis edilen krediden en büyük payı 11 milyar 350 milyon Japon Yeni'ne karşılık gelen 275 milyon TL ile kendilerinin aldığını belirterek, "Kentimize en iyi hizmeti getirmek ve dev projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye'deki krizden etkilenen ve Gaziantep'e göç ederek şehir içinde ve kamplarda yaşayan Suriyeliler nedeniyle kentte yaşanan hızlı nüfus artışının birçok temel ihtiyacın karşılanması zorunluluğunu beraberinde getirdiğini belirterek, "Yeni yerleşim bölgelerinin alt yapı çalışmalarının yüksek maliyetli olması nedeniyle bunu öz kaynaklarımızla yapmamız mümkün değildi. Suriye'deki siyasi kriz nedeniyle göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi amacıyla İller Bankası ile JICA arasında imzalanan 45 milyar Japon Yeni tutarındaki krediden yararlanmak için gerekli başvuruyu yaptık" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında resmi başvuruyu yaptıklarını ifade eden Başkan Fatma Şahin, "Krediye konu olacak projeler tamamlandı. Fizibilite raporları hazırlandı ve İller Bankası'nın onayına sunuldu. Teknik ve finansal açıdan uygun görülünce kredi talebimiz onaylandı" dedi. Başkan Şahin alınacak kredi ile Alleben Sol Sahil Kanalizasyon Kollektör Hattı Projesi, Beylerbeyi-Beykent İçmesuyu-Kanalizasyon- Atıksu Arıtma Tesisi Projeleri, Kızılhisar-Serince İçmesuyu-Kanalizasyon Projeleri, İbrahimli 2 İçmesuyu-Kanalizasyon Projeleri, Kilisyolu-Bozdağ Kanalizasyon Projeleri ve Kayıp Kaçak Azaltılmasına Yönelik Boru Değişim Projelerinin hayata geçirileceğini bildirdi. 


KREDİ SÖZLEŞMESİ ANKARA'DA İMZALANDI 

Ankara'da İlbank AŞ'de yapılan kredi imza törenine, İlbank A.Ş Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, JİCA ve Kalkınma Bakanlığı yetkilileri katıldı.



Sabah Güney



Geri Dön