16 / 04 / 2024

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cevat Arı, Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun     Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, şu açıklamalarda bulundu: ''Antalya’nın en eski eğitim-öğretim kurumu olan Antalya Lisesi’nin hemen girişindeki idare binası lise müzesi olarak tadil edilmek üzere Antalya Valiliği tarafından restore edilmiştir.

Restorasyonu altı ay önce tamamlanan binanın Antalya Lisesine iadesi henüz yapılmamış olup, alınan bilgiye göre de binanın Konsolosluk yapılmak üzere Dışişleri Bakanlığı tarafından istendiği hatta bakanlık yetkililerince de yerinde inceleme yapıldığı öğrenilmiştir.

Yenikapı Atatürk Caddesi üzerinde 1964 yılına dek Antalya’nın tek ortaöğretim kurumu olan, Antalya’nın en köklü eğitim kurumlarından Antalya Lisesi, 1889 ve 1891 yıllarında inşa edilen binalarında 1898 tarihinden bu yana çok sayıda mezun vermiştir. Pek çok bürokrat, iş adamı, bilim insanı, hekim, avukat, öğretmen, siyasetçi, her meslekten birbirinden değerli bireyler ülkemize hizmet ederek değerler kazandırmıştır.

Tarihi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan söz konusu binanın, mezunları ve AntalyalIlar için önemi çok büyüktür.''

CHP Antalya Milletvekili Cevat Arı'nın soruları:
1- Antalya Lisesine ait diğer binaların da yer aldığı aynı alan içinde bulunmasıyla okulun ayrılmaz birer parçası olan ve birlikte anılan söz konusu tarihi binanın Dışişleri Bakanlığınca veya başka bakanlıklarca istendiği bilgisi doğru mudur?

2- Şayet doğru ise, tarihi ile Antalya Lisesine mal olmuş bir binanın bir başka kuruma devrine yönelik taleplere izin verilmemesi ve vakit kaybetmeden bir an önce hak sahibi olan Antalya Lisesine iade edilmesine dair ne gibi önlemler almayı düşünmektesiniz?


Geri Dön