29 / 03 / 2024

Gaziantep'te konut fiyatları ucuzluyor!

Gaziantep'te konut fiyatları ucuzluyor!

Son yıllarda Gaziantep emlak piyasasında suni bir fiyat yükselişi olduğuna dikkat çeken emlakçılar,"Emlak piyasasında yaşanan suni yükselişin sona ermesi ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatları ucuzlayacak" diye konuştular.



Emlakçılar konuştu:

"VATANDAŞLAR ELLERİNDEKİ KONUTLARI ZARAR ETMEDEN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Türkiye'deki en yüksek konut fiyatlarının Gaziantep'te olduğuna dikkat çeken Ahmet Açıkgöz," İbrahimlimde, konut fiyatları 1 milyon TL'yi buldu. Emlakta yaşanan suni yükseliş sonrasında konut fiyatları yükseldi. Şimdide 3 yılık bu suni yükseliş sona erince fiyatlar düşmeye başladı" diye konuştu. Fiyatların yükselişe geçtiği sırada konut satın alan vatandaşların fiyatların düşmesi ile birlikte konutları satışa çıkardıklarını belirten Açıkgöz," Vatandaşlar ellerindeki konutları zarar etmeden satmaya çalışıyorlar. İbrahimli gibi yüksek fiyatlı semtlerde fiyatlar aşırı yükseldi" diye konuştu. Suriyeli mültecilerin stüdyo dairelerde ve kenar semtlerde yaşıyorlar. Bu insanlardan yüksek kiralar almıyor. Bu nedenlerle ev fiyatları aşırı oranlarda arttı" diye konuştu. 


KONUT SAYISI ARTTIĞI İÇİN KONUT FİYATLARI UCUZLUYOR 

Lüks konutların fiyatlarında düşüşler meydana geldiğini ifade eden Hayri Açıkgöz." Semtlere göre bazı yerlerde fiyatlarda düşüş meydana geldiğine dair duyumlar aldık. Şuanda konul satışları düşük olduğu için bu düşüşlerin meydana geldiğini düşünüyoruz" dedi. Ev fiyatlarına değinen Açıkgöz," 3+1'lerde 30 bin TL 2+1'lerde ise 20 bin TL civarında bir düşüş yaşandı" diye konuştu. 

Konut fiyatlarının düşmesine rağmen kiralarda bir düşüş meydana gelmediğine dikkat çeken Açıkgöz," Kiralar yükseldikçe ev fiyatları düşüyor. Çok fazla konut yapıldığı için konut fiyatları ucuzluyor ancak kiralar artmaya devam ediyor" diye konuştu. 


KİRALIK EV SAYISI ARTTI 

Konut fiyatlarında belirgin bir düşüş olmadığını belirten Veysel Özdemir,"ikinci el konutlarda bir artış var, sıfır evler fiyatları etkilemedi ama fiyat artışlarını durdurdu" dedi. Kiraya verilen evlerin sayısında bir atış olduğuna dikkat çeken Özdemir," Bu durumun nedeni inşaatların bitmesi ve kirada oturan vatandaşların kendi evlerine taşınması nedeniyle kiralık konut sayısında artış oldu "diye konuştu. 

Suriyeli mültecilerin Gaziantep'e gelmesiyle kiralarda artış meydana geldiğini belirten Özdemir,"Kira bedelleri yükselince konut fiyatları da haliyle yükselmeye başladı. Aynı zamanda bir konut sıkıntısı da baş gösterdi bu dönemde" dedi. 

Gaziantep'te konut fiyatlarına değinen Özdemir," Karataş'ta 3+1 daireler 200 bin TL civarında iken İbrahimlide 350 bin ila 1 milyon TL arasında değişen fiyatlara konut bulunuyor" diye konuştu. 


SATAN VAR, ALICI BULUNMUYOR 

Bahar aylarında konut kiralarında bir düşüş beklediklerini ifade eden Abdurrahman Büvüknacar," Piyasadaki konut sayısı fazla ve Suriyeli mültecilerin şehirden ayrılmaya başlaması ile birlikte fiyatların daha da düşmesi bekleniyor" dedi. Arazi satışlarmdaki durgunluğu da değinen Büvüknacar," Arazi işleri durgun bir şekilde devam ediyor. Satan var, alıcı bulunmuyor" diye konuştu. 

Denge Gazetesi


Geri Dön